2005-12-30

Persbrandt avslöjar de fega journalisterna

Jag har träffat Persbrandt 100 % av de gånger jag varit på SpyBar. Båda gångerna var han sketfull och hade ett koppel av beundrarinnor efter sig, samt skrek som att han manusövaade inför nästa Beck-film. Att han är en ”festprisse” är nog inte helt osant.

Däremot gick Expressen helt klart över gränsen när de påstod att han var inlagd på klinik. Ni vet storyn, en ”pålitlig källa” hade tipsat om att Persbrandt lagts in på klinik. Det var förstanyheten på Expressen den dagen och fanns på löpsedlar över hela Sverige. Jag är ingen större supporter till Persbrandt och är mycket väl medveten om att han kanske förtjänat flera av de negativa skriverierna han fått i media. Trots det så är han verkligen inte värd falska skriverier på löpen så hans stämning av Expressen ställer jag mig helt bakom. Gå på dem bara, Gunvald!!

Nu till poängen, efter att det uppdagats att påståendet var osant kallades Expressens chefredaktör till morgonsofforna i TV. Även journalisten som kokat ihop historien var inbjuden, men avböjde. Chefredaktörens svammel om ”källor” och källkritik var rent tragikomiskt. Där satt en man som tillåter att hans journalister skriver osanna historier så gott som dagligen. Journalisterna behöver nästan aldrig stå till svars, trots att personliga tragedier, hot och annat följer i artiklarnas spår hos de som drabbas av skriverierna.

Nu fick chefredaktören själv känna av lite av det han ständigt utsätter andra för och då var det inte så roligt, killen såg nästan gråtfärdig ut. Journalisten själv vågade inte ens ställa upp. Jag har inga höga tankar om journalister men nu blev det så uppenbart vilka fega kräk de är.

Är det inte lustigt förresten att Mats Olsson råkade gå in i väggen samtidigt som Expressen blev bojkottade av friidrottslandslaget?

2005-12-28

julbordsrester, vad göra?

Kan omöjligen bara vara jag som är trött på skinkan och allt det andra nu. Ändå är kylen fortfarande fylld till bredden. Här kommer lite tips och råd:

Julskinkan: Frys in i 4 delar, så har du skinka så det räcker och blir över för de kommande 4 åren. I annat fall, tycker hundarna om den.

Dadlarna: Släng

Jul-köttbullarna/pannbiffarna/köttfärslimpan: Slut eller vad?

Sill: Grovt bröd, några sillbitar, lite rå lök, gräddfil och toppa med kapris. Fy fan vad gött. Danskarna är geniala på just denna punkten.

Gröt: Ta risgrynsgröten, blanda i saffran, ägg och vispgrädde samt eventuellt lite hackad mandel. In i en form och i ugnen på 225 grader. Ta ut när det är gyllenbrunt och ät ihop med varm sylt och vispgrädde. Njut.

Dadlar: Släng, släng fort som fan. Varför köpte du det från första början?

Gravlax: Halstra snabbt i lite smör och ät med dillstuvad potatis. Enkelt, gott och klassiskt.

Alladinasken: Ät upp dom, men ge körsbär-i-likör till mig.

Prinskorven: Släng, släng fort som fan. Varför köpte du det från första början?

Senapen och hovmästarsåsen: Någonstans i mitt inre, säger mig att de kommer vara kvar längst inne i kylen fram tills det är dags att rensa kylen i augusti.

Allt julklappspapper: Nej, det kommer inte användas nästa år hur mycket morsan/tjejen än instisterar på motsatsen. Släng när hon inte ser, annars kommer det stå och skräpa i ett jävla år, fram tills nästa julstädning.

Den exotiska frukten och nötterna: Sharon, passionsfrukt, physsalis och allt vad det heter, blir inte bättre och bättre med tiden direkt. Finns dom kvar i korgen idag, är det dags att kasta skiten oavsett hur mycket dom kostade i inköp den 22:e. Nötterna. Allvarligt, det finns färdigknäckta till samma pris. Släng dom också.

Nötterna 2: Har du släktingar kvar hemma, släng ut dom också.

Vad är grejen med Henke?

Dödligt trött på skinka och lax. Sprängande huvudvärk. En alldeles för stor snus under läppen och ett ölglas till bredden fyllt med nymalet, nybryggt, kölsvatt Zoega. Så börjar man dagen och tar del av morgonens nyhetsrubriker.

Idag basunerar Aftonbladet ut att Henke Larsson redan är klar för HIF. Stämmer det är det bara att gratulera HIF och unna di blåe en skadeglad tanke, då dom omöjligen till april kan mäkta med att ens bli det hetaste laget i Skåne med tanke på lokalrivalens spektakulära nyförvärv. Inte ens om dom fixar att värva Alvaro, som det varit lite snack om, skulle kunna toppa det. Om det däremot inte stämmer, unnar jag Aftonbladet en skadeglad tanke. Att basunera ut på det här sättet och sedan ha fel, innebär en strid ström av efterkloka supportrar som tycker om att maila och peta i deras sår. Hur som helst, blir det kul.

Men vad är grejen med Henke? Och då menar inte hans kvaliteter som fotbollsspelare. Länge var han en forward som inte var speciellt snabb, inte speciellt teknisk, stark, bra i luften eller smart. Och speciellt många mål gjorde han definitivt inte. Länge låg han i nivå med St Håkan i målsnitt för blågult. Han hade en rolig frisyr och det var det. Sedan hände något. Henke bröt benet och när han kom tillbaka, växte han enormt, gjorde mål på allt i såväl Celtic som landslaget. Henke blev stabil. Så varför spelaren Henke Larsson hyllas numera, har jag inga problem med. Men jag kommer aldrig förstå varför han är så folkkär. Mannen är så tråkig att blodet levrar sig i ådrorna, när han ger en intervju. Han har en häpnadsväckande brist på självironi och glimt i ögat. Det är därför reklamfilmerna för länsförsäkringar med manus och regissör, funkar så bra. För fina pengar, gör han en karikaktyr av sig själv.

De enda just nu som kan mäta sig med Henke i bottenlös tråkighet är väl egentligen Zlatan I och Tomas Johansson (tennisspelaren). Ändå är Henke folkkär och har så varit i snart 10 år.

Folkkärhet i Sverige kommer jag aldrig förstå. Magdalena Forsberg och Ingemar Stenmark kan jag förstå, men sedan stannar det. . Clüft och Olsson är lika outstanding i sina respektive grenar, men Olsson är inte ens i nivå med Stefan Holm, knappt Robert Kronberg. Patrik Sjöberg var Sveriges i modern tids bäste friidrottare och skulle avsluta med ett VM på hemmaplan, ändå omfamnade moder Svea Henrik Dagård och Sara Wedlund. Wilander var mer pålitlig, mer framgångsrik och hade mer personlighet. Ändå tyckte folk bättre om Edberg och Anders Järryd. Tomas Gustavsson var i sin sport lika bra som Gunde, men fick aldrig egentligen samma erkännande och så där fortsätter det. Hur blir man folkkär? Är det månne ett tvångsmässigt behov av att alltid vara alla till lags? Att fejka sin kaxighet och självförtroende? Att ställa upp i På Spåret och Hur gör djur, att släppa en singel, vad? Är det så, förstår jag på något sätt i alla fall varför jag aldrig riktigt har tålt de folkkära idrottarna, utan idoliserat dom som inte är det. Dom som går mot strömmen, säger vad dom tycker även när det dom tycker är kontroversiellt samt dom som helt enkelt går sin egen väg. För än idag ler i mjugg när jag tänker på när Patrik Sjöberg hånade Bengt Westerberg i direktsändning och när han promotade OS-kampanjen 2004, för Monaco.

2005-12-27

Årets:

Brud: Carolina Klüft. Nog för att hon är enerverande som knott på en grillfest i Norrland, men att få expressen på fall ger höga poäng i min bok.


Mest sensationella ickenyhet: Djurgårdens Adidasmiljoner. Helt i klass med Hammarbys Kappa-miljoner. Visst, dom kanske får dom pengarna - om dom vinner CL

Mest underbetalde. Det skall löna sig att vara bäst, brukade spelaren Håkan Mild hävda. Nu är det upp till bevis för sportchefen Håkan Mild att ge Alex en rejäl löneförhöjning.

Drömvärvning: Efe Ehiorobo. Ryktet gör gällande att årets blåvita julfest gick lungt och städat till. Värvar vi "Prince", får vi verkligen en spelare som vet hur man svingar en bägare.

Pontus Wernbloom: Zoran säger att han siktar högt, så högt som topp 5 i allsvenskan. Arne svarar: Om Zoran tycker att topp 5 är en hög målsättning, får det stå för honom.

Kappvändare: Sportbladet. Huselius och dom två andra gick från att vara bockar till offer på nolltid

Rövslickar*: Expressens sportbilaga. Allt Zlatan gör är alltid helt rätt. Så trist, förutsebart och allt det där

Skiva: Efterfesten från Hammarby borta. En ensam men ödmjuk gårdare sitter och lyssnar till en gäng besvikna änglars fylleutläggningar om Roger Gustavssons storhet med Nationalteatern som bakgrundsmusik.

Bosse Ringholm: Mats Persson. Klarar han det här, blir vi aldrig av med honom, vilket jag heller inte vill, tror jag.

Malmöit: Bengt Madsen. Truppen har skrikit efter naturliga yttermittfältare i flera år. Madsen värvar Litmanen och Anders Andersson i stället.

forts. följer.


2005-12-26

Konflikter i Blåvittlägret

Det som förr varit en fristad och ett samhälle där man alltid varit omtyckt och respekterad är idag ett minne blott. Alltid Blåvitts forum. Glimten i ögat är borta. Kvar finns något jag inte längre känner igen. Även om det kommer ha positiva effekter på mitt internetmissbruk, så känns det ändå ganska trist. Det har egentligen varit en pågående process under hela året, som nu aktualiserats på ett tydligt sätt.

Upprinnelsen är ett blogginlägg på bara ben. Det var publicerandet av ett rykte om att MP skulle ha diskuterat en försäljning av George via mobiltelefon på ett fik i Göteborg. Hade det stannat där, hade det varit OK. Men i dess sammanhang görs även insinuationer om att MP är en otrogen blöjraggare, att hela Blåvitt inklusive Håkan Mild ljuger om hans nuvarande funktion inom Blåvitt. Allt följt av en ganska högerreaktionär kommentar om att sjukskrivna personer ofta ljuger om sitt hälsoläge som känns jävligt mycket Alf Svensson.

Resultatet med saxningar och spärrar och tjöt om desamma, har blivit en fördjävla tråkig miljö och jag har numera lämnat forumet åt sitt öde.

Slutligen har jag ett eget rykte, baserat på högst trovärdiga källor. Allsvenskans bäste målvakt är på betald arbetstid, naken ihop med unga pojkar som mycket väl kunde varit hans söner....

(notera att källan bedöms som mycket trovärdig, men att citaten är källans egna och inte Groggs.)

2005-12-22

Puh! Färdig.



Så jävla typiskt mig att dra igång en massa projekt som bara blir jobbiga att fullfölja. Resultatet blev till sist trots allt över förväntan. Här ser ni nybyggda The Glen från kortsidan samt snett från sidan. Ett bra tips till alla arkitekter och byggherrar i framtiden är att bygga arenan på den plats den är avsedd för från början då en arena av pepparkaksdeg inte håller så himla bra för transport. I synnerhet vid rondeller och farthinder. Vad jag tyckte om att hela skiten gick sönder nästan direkt har jag också valt att belysa.



2005-12-20

Vi tågar under stora bält - dagens julklappstips.

I dagens elitfotboll ställs enorma krav på spelarna. De skall äta nyttigt, vara rökfria, träna hårt, vara måttfulla med dräcken etc. Själv har jag inga problem med att någon i Blåvitt eventuellt skulle unna sig en OP Andersen till sillen och köttbullen på julafton. Lika lite som jag missunnar dom en schysst pava Cava till gåslevern på nyårsafton. Nej, jag ställer andra krav.

Kring alla stora fotbollsmästerskap, uppstår en nyhetstorka, dagarna innan premiärmatchen. Då fylls sidorna med kvällstidningarnas problemlösare framför alla andra. SEX. Får dom sova med fruarna, är det lämpligt att ha sex dagen innan match etc. Gärna frågar dom någon fysiolog och eller sexolog samt intervjuar någon av herrarna Glenn Hysén, Ralf Edström eller Glenn Hysén. Avsluta med några coola George Best-citat och vips så har du fyllt sidorna en dag till i väntan på att det drar igång på riktigt. Min åsikt i frågan är klar. Do it, do it all night long som Prince en gång skanderade på 80-talet. Är det någon gång man skall göka så är det väl under mästerskapen.

I höstas missade Edman en viktig landskamp pga barnafödande, 2001 slapp Erling chansen att bränna guldet på IP i Sundsvall av samma anledning.

Nog för att jag gillar tanken på 11 sexuellt frustrerade handjur som springer ut på Gamla och mörsar ner sitt motstånd, men samtidigt borde dom få unna sig lite kul emellanåt. Men inte så det går ut över laget under säsong (som iom RL blivit liite längre).

I stilla mak närmar vi oss julklappstipset. Tomtefar Mild bör till hela A-lagsorganisationen skänka till var och en, varsin kalender med noga förprickade datum när det kan anses acceptabelt för lite amoröst rumlande i sänghalmen. En knull-menacka helt enkelt. Kanske blir det detta som avgör kommande guldstrider. Vem vet, men jag vet att jag inte vill chansa. Betänk att i mars 2004 fick Sella komma in under täcket och resultatet ser vi idag, med en nota på 9 miljoner.

Hoppas det var värt det.

Några korta

Arenabygget går la sådär. Fasad, några läktare och några tak är färdigt, men helhetsintrycket är att hela bygget lagts ner innan det riktigt är färdigt. Ungefär som Malmö Stadion med andra ord.

Zlatans andremålis svägerska väntar barn
Exakt hur orealistisk är egentligen denna rubriken. Bäste herr Ibrahimovic. Inget personligt, men jag är så jävla trött på att läsa om dig

Ovanstående får mig att tänka på ett nytt uttryck jag lärde mig av Horace Engdahl härom månaden. "Sensationell icke-nyhet". Världen är full av sensationella icke-nyheter. Inte minst mellan november och mars.

En sensationell icke-nyhet har varit käri....förlåt kulturjournalisten Åsa Någonting som skulle boxas mot ett kändisbarn. Boxning är irriterande. Inte så mycket för sporten i sig, utan för att större händelser i ämnet innebär mycket mediatid för Paolo Roberto. Som om sportspegeldebatterna inte var plåga nog.

Jag blev uppriktigt förbannad när förortkravallerna i Frankrike härjade som värst. Inte bara för korkade politikeruttalanden. Utan även för hur samma fråga aktualiserades i Sverige i media. Angered, Rinkeby, Rosengård mfl. omgärdas av 99,8 % negativa nyheter i tidningarna. Nu plötsligt slog sig svenska medier för bröstet för den svenska modellen med mångkultur. Fram tills dess hade man enbart förtalat dessa områden, nu skulle dom hyllas och som källa användes....franska och engelska tidningar. Den svenska synden och den svenska avundsjukan har fått en efterföljare. Den svenska självgodheten. Jag spyr.

Det som i Sverige beskrivs som kris och misär, framhävs och beröms i La France. Jag hade jag inte haft något emot att sätta mig ner på ett Café i Haute-Savoie, ta en Pastiss eller en espresso och läsa i Le Monde eller Figaro om vad dom skriver om Blåvitt.

Batan klar för AIK! Gerba klar för AIK!
Vågar vi ens lita på att AIK är klart för allsvenskan?

Det är fult att sparka på någon som redan ligger. Men när det kommer till Öis, måste man väl ändå få peta lite i såret? Riskmiljonärsbolaget Örgryte Sport AB skall i dagarna köpa Öis klubbstuga, vilken direktör Rosén två gånger skänkt och sedan köpt tillbaka eller om det var tvärtom. Dessutom äger man hela spelartruppen förutom en spelare. Enligt RF´s stadgar måste huvudföreningen äga 51% vid en bolagisering och att Scheweleff var värd så jävla mycket visst vi inte. Om riskbolaget i stället var ett kommanditbolag, vad hade förkortningen då blivit?

Gött att han inte är tysk, kommenterades Müleggs smått spetsade blåbärssoppa av tyskarna för 4 år sedan. Jag antar att puckeyindianerna nyss sagt något liknande om Huselius. Anar vi ett visst kappvänderi beträffande sexskandalen i Tre Kronor? Nyss skulle dom hängas högt med fötterna upp. Nu skall dom till OS! Kristian Huselius, Andreas...Någonting och han den där tredje har verkligen vandrat mellan medias ytterligheter det senaste året. MP for president...soon?

ÖSK


Med tanke på den senaste upptaxeringen av Stefan Selakovic som ansågs bo i Sverige trots att han i Sverige saknat såväl jobb som bostad till skillnad från i Holland, tänke grogg här och nu räta ut lite frågetecken inför framtiden.

Stefan, du vet att du bor i Sverige:

När du har svårt att komma in på krogen

När du åter är landslagsaktuell

När journalister gnäller över det kalla vädret i Royal League och i stället går på bandy

När folk snackar poker kring julbordet

När folk köper dadlar som ingen äter för att det "hör till"

När feta programledare från Göteborg gör reklam för sina kokböcker.

När alla från Norge beskrivs som Drilloaktiga

När din sista löneutbetalning i december från Herenveen skall beskattas i Sverige

När dumnostalgiska gubbar har som jobb att på arbetstid se på sport i TV och sedan skriva några rader om det i en kvällstidning

När folk sitter ensamma i bilköer i sina sprajlans SUV:ar ringer in till morgonradion och gnäller över bensinpriserna.

När Håkan Mild kan utses till landets mest underskattade och mest överskattade fotbollsspelare. I samma undersökning

När grogg önskar dig en riktig god jul.

2005-12-17

Svika eller fortsätta skämmas?

Året var 1986 det var sommaren efter mitt bittraste idrottminne någonsin. Sverige var som vanligt inte med i fotbolls-VM, den bästa VM-turneringen någonsin skulle det visa sig. Däremot var Danmark med. Inte nog med att dom deltog, dom var fullständigt glennsande. Alla i min omgivning höll på Danmark. Själv var jag för avundsjuk och låg för att göra det samma. Det var åttondelsfinal mot Spanien. Danmark tar ledningen på straff genom en iskall fjösare mitt i mål av Jesper Olsen. Men sedan hände något. Spanien kommer igång allt medan Danmark klappar ihop fullständigt. Michel var grym, Manuel Sanchis likaså men bäst av alla var naturligtvis "gamen" Emilio Butrageño som gjorde 4 av Spaniens 5 mål. Jag hade en ny idol och ett nytt favoritlandslag. När jag senare lyckats byta mig till samlarbilden från VM-albumet, hade jag även ett nytt favoritlag. Real Madrid. Att Butra spelade där, räckte liksom för mig. Jag är medveten om att det inte finns några creddiga sätt att börja hålla på ett lag. Att jag en gång blev vald av Blåvitt till att bli en av dess undersåtar, kommer jag inte ens ihåg hur det gick till. Vad lite jag visste den där kvällen i Rävlanda av alla ställen. För valet av Real, har blivit lite av mitt livs soundtrack beträffande val av favoritlag i olika ligor ute i Europa. Real, Lazio, Feyernoord. Nazist och fascistlag rakt igenom. Det är ju inte direkt så att man sträcker på ryggen av stolthet när di Canio heilar åt en jublande Curva Nord, ej heller spred sig något belåtet flin över mig när jag läste att Feyernoords fans ofta och gärna använder sig av nazisymboler i sin antipati mot Amsterdams Ajax med sina starka judiska inslag. Och Real med sin koppling till Franco och dess hängivne anhängare Santiago Bernabeu, har jag inte ens gått in på. Samme Franco som min framlidne svärfar flydde ifrån på 50-talet. Den naturliga frågan man ställer sig är om man skall byta lag eller fortsätta skämmas. Lagen i sig lär ju inte sakna mig som supporter. Supporter är fel ord, sympatisör passar väl bättre in. Men vad skall man byta till? Finns det något lag som inte har skit under naglarna? Inter skämde nyligen ut sig å det grövsta, Milan ägs av Berlusconi som i egenskap av premiärminister stiftat en lag som går ut på att han själv inte skall kunna åtalas för de korruptionsanklagelser han står inför. Dessutom har han avskaffat den lag som förbjudit alltför hög ägarrepresentation i etermedia.Dessutom bildar han regering med nyfascisterna i Lega Nord. Roma har har å sin sida minst lika mycket problem med rasistiska symboler i sin Curva Syd som Lazio har i Curva Nord och så rullar det på. Nä jag stannar nog kvar en stund till. Strax börjar andra halvlek i Rom, forza Lazio!

2005-12-16

En öppen fråga

I dagarna kom det ut att Göteborg dels vill ansöka om fotbolls EM samt att man dels vill bygga om Nya för 600 miljoner.

600 miljoner är mycket pengar. Det skulle kunna räcka till två nya långsidor, en vriden plan samt nedmonterbara läktarsektioner de få gånger det kan bli aktuellt med större tävlingar i hopp, hyst, spring och skutt.

Tanken på att ha ett ombyggt fotbolls-Nya helt för sig själv är inte helt avskräckande. Eller hur?

2005-12-15

Delad arena - mer lönsamt?

Ju mer jag tänkt på det desto bättre känns det att dela arena med minst ett lag till. De fasta kostnaderna delas då upp men intäkterna från Blåvittsmatcher tar vi hand om. I och med att Ullevi, Scandinavium och Svenska Mässan redan finns så lär det bli väldigt svårt att locka andra evenemang än fotbollsmatcher till den nya arenan. Speciellt med tanke på att kommunen/GotEvent lär vilja fylla sina två andra arenor (+ Svenska Mässan) först och det är två tuffa konkurrenter om artisters och mässors gunst. Dessutom finns det då en skattefinansierad kista att subventionera ur som inte klubbarna har.

De potentiella intäkterna för Blåvitts del med en egen arena skiljer sig alltså inte så mycket åt jämfört med en arena vi delar men kostnaderna halveras (minst). Nettot får ni fundera på själva.

Inte mina pensionspengar i fotboll !!

Den svenska fotbollen håller på att kommersialiseras mer än någonsin nu. ”Investerare” pumpar in pengar i arenor, spelare och annat. Det enda jag vet är att jag innerligt hoppas att mina fonderade pensionspengar inte investeras i fotbollsrelaterade verksamheter. De börsnoterade klubbar i Europa som går med en vinst motsvarande ett stabilt industriföretag kan räknas på ena handens fingrar (och titlar tar de sällan). Generellt sett så är det en usel ekonomisk affär att satsa pengar i fotboll och det har också mest gjorts av rika personer med ett starkt känslomässigt engagemang och utan samma krav på återbäring som för andra investeringar.

De klubbar som tagit hand om titlarna på senare år är i de flesta ligor klubbar med rika mecenater i bakgrunden. Välgörare som inte ser affärsmässigt på sina engagemang. Juventus har familjen Agnelli, Djurgården sina nolltaxerare, Chelsea sin oljemiljardär (FCK är ett ev undantagen men det fick en arena till skänks av skattebetalarna). Inga av ovanstående har ekonomiskt sett gjort en bra affär på sina ”investeringar” (men de har kanske fått en annan inre glädje med segrarna). I de fall investerarna kräver en marknadsmässig avkastning på sitt kapital så tvingas klubbarna se över kostnader och titta på intäktsströmmar (bl a spelarförsäljningar) vilket på sikt uppenbarligen ger sämre sportsliga framgångar när man tvingas tävla med klubbar som stöds av välgörare. En stopr risk är exempelvis att Chelsea kanske inte tar den sista förhandlingen för att krama ur de sista miljonerna av en tröjsponsor för då går Roman in och täcker upp, vilket sänker marknaden.

Idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet är inget som uthålligt kan bedrivas på affärsmässiga villkor eftersom konkurrentklubbar hittar folk som är beredda att satsa pengar utan krav på rimlig avkastning pga hjärtats engagemang. Det är för mycket hjärta i idrotten helt enkelt och det är ju ganska sött.

2005-12-14

Dagens

Jag är sjuk så in i helvete. Så där sjuk som bara jag kan bli. Egentligen finns det ingen hejd på hur synd det är om mig, men det finns uppsidor. Man kan med gott samvete ta sig en whisky till lunch i medicinskt syfte och igår damp 5 julklappar ner i brevlådan från CDON.

Klapparna skall iofs vara från mig och inte till mig, men man kan ju inte ge bort vad som helst och måste ju kvalitetssäkra....

Dagens lista:

5. Maná - Revolution de amor (svavning?)
Diggar man Santana, kommer den högre upp än på sistaplatsen. Maná är en mexikansk rockgäng som tydligen skall vara muy grande i den spansktalande världen.

4. Nebraska - Brucan.
Diggar man Bossen hade väl denna hamnat högre. Akustiskt, avskalat, naket och ärligt. Långt ifrån det där tjo och tjimmiga E-street svänget som jag trots min höga ålder ännu inte tagit till mig.

3. Subterranean Homesick Blues - Father Bob
Kommer nog aldrig lär mig stava till låten/plattan. Det börjar bli jämnt i rangordningen nu. Den här listans Jerry Carlsson. Hur grym som helst men bleknar ändå lite i jämförelse med listans Torbjörn och Glenn. Johnny´s in the basement mixin´up the medicin. Vilken Johnny och vilken medicin? Låten handlar om mig idag.

2. IV - Led Zeppelin
Hårdrockens Koran, Baghavadgita, Bibel eller Cosmopolitan.

1. London Calling - The Clash
Musikaliskt underlägsen de ovanstående. Jag har varit ganska skeptisk till denna skivan och trott att den varit lika överskattad som vissa andra tidlösa klassiker som Beatles vita dubbel och Pet Sounds. Men fy fan sicken skiva.

Slutligen till alla er kring Råsundatrakten som sitter och oroar sig. Julmuschen verkar bli lika ryslig som förra året. Att tjejen ännu inte kommenterat den, är ett tecken så gott som något på att hon är sne som fan. Och igår kväll byggde jag ena långsideläktaren på nya arenan. Det här med arenabyggen är mycket mer komplicerat än det verkar. Att bygga en arena för 20 000 åskådare, betyder inte att det innebär dubbelt så mycket deg som för 10 000. Det går åt mycket mer än så och dessutom mer än dubbelt så mycket jobb. Något att tänka på i dagar som dessa då vi inväntar Higabs skisser.

2005-12-13

Första årssammanfattningen

Årets ömmaste tår
...sitter på Patrik Ekwall. Patetiskt att se hur han grät ut i tidningarna efter att SVT skojat om hans översättningar. Om man nu byggt upp hela sin image på att slugga hejvilt och hoppa på folk i TV så måste man tåla en puff i sidan själv.

Årets bloggare
Robert Laul som genom sitt bloggande gick från pajasjournalist i kalsonger till att verka riktigt trevlig. Tur att året snart är slut för sedan han kommit med i TV-laget (eller vad det är) faller han snabbt ned till Lundhs och Ekwalls nivåer.

Årets internskämt
Mats Hårds bloggande. Fullständigt ointressant för andra än journalister.

Årets hot mot kulturskatterna
Djurgårdens planer på att förvandla anrika Sthlm Stadion till ett tivoli för främlingslegionen i Blåblått.

Årets mest vältajmade utlandsresa
En 12 dagars tjänsteresa i månadsskiftet okt-nov. Så underbart skönt att slippa svenska tidningar, svensk radio och svensk TV i tolv dagar när helvetet var löst kring Blåvitt.

Årets struts
Se ovan, det finns tydligen Internet men det låtsades jag inte om.

Årets experter
De blåvita fansen. De är enligt egen utsago PR-experter, marknadsföringsexperter, värvningsexperter, skatteexperter, medieexperter, fotbollsexperter, whiskyexperter, ölexperter, ryktesexperter, arenaexperter etc etc. Fascinerande!

Årets lån
När jag köpte hus och band 5-årsräntan till 2,76.

Årets mest saknade empati
Laila Freivalds, men om hon haft släktingar i Thailand kanske hon hade gjort annorlunda (så sade hon faktiskt).

Årets ”Alla gör fel utom jag”
Göran Persson

Årets ”Jag vill bli som Göran Persson”
Fredrik Reinfeldt. Bara kropshyddan kvar...

Årets julklapp
Gåvor? Nej den företeelsen känns inte helt fräsch.

Årets PR-geni
Lars Lithner – hans känsla för timing är ett föredöme för alla som vill ha uppmärksamhet i media.

Årets läckage
Ekobrottsmyndigheten till Aftonbladet och till MFFs supporters.

Årets arenakonkurrens
Malmö bygger två konkurrerande arenor och alla icke-malmöiter jublar. På dom bara Percy!!

Årets avsked
Signaturen Zoran. Till slut räckte inte sarkasmerna och farhågorna till. Verkligheten överträffar alltid dikten.

Årets ”Vi gör som under IT-yran, det funkade då”
Per Bystedt (ordf. AIK) gör som han gjorde på Spray, skickar optimistiska, icke verklighetsförankrade pressmeddelanden innan förestående nyemission.

Årets mest överskattade investeringar
De som gjorts i fotboll. Nästan inga klubbar i Europa går med vinst, de dåraktiga investerarna är mångfalt fler.

Årets ”Vad har vi egentligen skrivit på?”
MFF om IMG-avtalet. "There are no free lunches, Mr Madsen."

Unikt?

Det måste vara en unik upplevelse för Kihlberg, Olsson och Wowoah att sitta i ett omklädningsrum där alla pratar svenska obehindrat....

De va´ la gött

Idag avslutades del ett i följetången De Pedro, som är den längsta värvarkarusellen sedan Daniel Johansson för ett år sedan. Jag är övertygad om hans storhet, men inte om hans fysik och ambitioner. Där har han en del kvar att bevisa. Men jag litar på Mild och man kan ju knappast säga att han legat på latsidan under hans första tid som President i Blåvitt.

Det va la gött - De e la Pedro. Det va la gött, det va la gött. Det va la gött - De e la Pedro de Pedro de Pedro. Det va la riktigt gött det va la gött

2005-12-11

Ring ut det gamla, ring in det nya

Ring ut det gamla, ring in det nya. Det är inte en bra dag att utförligt beskriva hur uselt, ovärdigt och pretentiöst Lasse Lönndahl läser nyårsdikten. Men jag snor dess inledningsfras. Det är nya tider nu. Tider av avsaknad Håkan Mild i vackra blåvita ränder med nummer sju på ryggen och klubbmärket fastsytt i bröstet. Jag saknar dig redan Håkan. Hur mycket vet jag inte än, så det får vänta några veckor.

Klubben krisade och St Håkan fick ta plats på kontoret i stället för i omklädningsrummet. Hans första egna beslut blev att ge sig själv sparken som spelare. Nu kräver jag en ny åtgärd direkt. Förläng Andrés Vasquez kontrakt, med många år. Så bra är han redan nu. Trots att han nyss fyllt 18 år. Matchen idag liknade den mot Aalborg på ett irriterande sätt. När vi väl konfronterats med hur mycket bättre vi är än våra motståndare, slår vi av på takten och koncentrationen och bjuder in våra motståndare i matchen. Nog för att det är juletider men någon måtta får det vara. Vi förtjänar bättre än så gubbar. Resultatet idag var dock av underordnad betydelse. St Håkan skulle hyllas och hyllad blev han. I drygt 85 av matchens 90 minuter, besjöngs han av klacken. Alla Blåvittramsor översattes till Håkanramsor och personliga favoriten blev ”alla vill ha sex med Håkan Mild”. Idag var faktiskt Håkan större än laget. Tyvärr fick han inte avsluta som en vinnare. Matchens blåvite aktör framför alla andra var dock blott 18 år gamle Andrés Vasquez. ”Han kan bli hur brå som helst”, har uttalats mången gång om pojkvaskern från Rannebergen. Första gången jag hörde talas om honom var i ett matchreferat på Alltid Blåvitt från juniorallsvenskan. Han gjorde där debut som 13-14 åring och mötte gubbar som var 4-5 år äldre. Året efter var det dags för U-laget, B-laget senare samma år och nu i år 2005 har han fått göra sin debut i såväl allsvenskan, Intertotocupen och i Royal League. För en blåvittnörd som mig själv, har man sett många unga framtidslöften som kan bli ”hur brå som helst”. Jag trodde oerhört mycket på Jonas Lundén, Kabba Samura och Janne Pro. Men Andrés är speciell. Det ser näst intill oanständigt enkelt ut när han kelar med bollen och sett till talangen, så har han extremt mycket gratis. Lägg till att han har bäst kondition i A-truppen, så förstår man vilka förhoppningar vi bör ställa på honom. Den där tråkiga frasen ”upp till honom själv, hur bra han vill bli”, stämmer naturligtvis likt flertalet andra klyschor. Men Andrés är speciell och bör få specialbehandling av nytillträdde sportchefen. Specialbehandling har han redan fått i laget. Det finns ingen spelare som får så mycket feedback på träningarna. Långt ifrån bara positiv kritik, men det säger en del att Håkan, Bengan med flera lägger så mycket tid och energi på en junior.

Så Håkan, förläng hans kontrakt, utan klausul redan nu. Det kommer föreningen tjäna på.

Några korta:

Att Engagänget är Oslos Gais visste vi redan. Vi visste redan att Oslo inte har en motsvarighet till Blåvitt. Gissa inom vilken kategori Lyn hamnar…..

Deras tränare måste vara den största gnällröven jag sett någonsin (Hamrén undantagen).

Att anglofila Norge kan producera så många filmstjärnor är minst sagt överraskande. Bröderna Inzaghi ler i mjugg.

Wernbloom-Mild är inget bra innermittfältspar. Båda har för mycket offensiva ambitioner i sin natur och vid kontringar släpps alldeles för mycket yta centralt.

Kihlberg kommer bli grymt nyttig, men jag bävar vid blotta tanken på att han blir skadad och vi tvingas spela Olsson-Wernbloom på mitten.

Dagens publiksiffra litar jag ungefär lika mycket på som jag gör på Bengt Madsen.

Vi som förespråkar 3-backslinje av defensiva hänsyn, fick vatten på kvar´n idag. Den moderna ytterbacken är omodern. Med så mycket offensivt ansvar för ytterbackarna, har vi nästan aldrig mer än tre man på rätt sida ändå, så varför inte låta dessa tre vara utpräglade defensiva spelare?

2005-12-10

Fotboll på vintern?

Det är lustigt att läsa Stockholms journalistkår spy galla över Royal League. Deras argument är av typen ”det går inte att spela fotboll mitt i vintern”. Samma journalister har i ett par års tid predikat hur viktigt det är med ett Stockholmslag i Champions League. Men hallå, Champions League spelas på vintern under samma tid som Royal League. Hur får de ihop det resonemanget?

Det är ni som é konstiga och vi som är normala.

Visst. Att sätta bänka sig på Nya mitt i julstressen för att kolla på Royal League, är kanske inte något man skryter om i baren för att få ragg, men det finns dom som är värre. Idag kan man på SVT mellan kl 19-23:30 sitta och kolla på när folk äter. Vilken psykiskt frisk människa gör det?

Är man som jag uppväxt under 80-talet, ligger det ett romantiskt skimmer över vinterfotboll. Kolsvart himmel, två lysande pyloner som man ser från hela stan. Enda skillnaden i torsdags var att inte direkt hela stan bubblade av spänd förväntan som det gjorde på den tiden. "Det ska ju inte gå, men Blåvitt har ju överraskat förr" uttalades säkerligen på månget middagsbord. Nu låter det nog lite annorlunda.

Motståndet till Royal League har jag svårt att förstå mig på. I torsdags fick vi på Ullevi återigen njuta av Martin Ericssons speciella spelstil och rörelsemönster. Tanken slog mig att alla lag i Royal League har en Martin Ericsson i sina lag. Vi har till och med två. Närkamperna är hårdare, tempot är högre, de individuella misstagen är färre och domarna har vettiga direktiv och tvingas därigenom inte blåsa sönder alla matcher. Kort sagt, spelet i Royal League håller betydligt högre kvalitet än allsvenskan. Ändå gnälls det och bitchas i media över denna turnering. Samma gnällare som under året gnällt på allsvenskan kvalitet. Gnällarna fick upp ögonen för allsvenskans klass efter MFF´s kval mot Thun. Hallå! MFF i år var ett fall framåt. Dom slog åtminstone ut Maccabi Haifa. Det hade inte bajen anno 2002 klarat. Ej heller deras efterföljare.

Nu är det dock inte direkt den idrottsliga kvaliteten som man går och grunnar på så här på lördagskvällen. Det är vår lagkapten. Måtte han få avsluta på ett värdigt (och då menar jag vinnande) sätt.

2005-12-09

Lov ske pris

Fördelen med en blogg är att man kan skriva om precis vad som än faller en in. Idag är jag skrivsugen och jag funderade på att skriva om julbordets do´s and don´ts. Prinskorvar är för salta, för feta och tar alldeles för stor plats i den mage som skulle kunna inrymma mer av det goda. Dadlar går fetbort. Vidrigare torkad frukt får man leta efter. Satsa hellre på aprikoser och några få pliktskyldiga fikon samt dom delikata lite större och ljusare lyxrussinen som brukar säljas kring juletiderna. Jag var länge en stor gravlaxälskare, men har förätit mig på denna delikatess och har därför satt mig själv på avhållsamhet på den punkten, tills jag börjar gilla det igen. Dopp i grytan går också bort. Det är en gammal tradition som startades för att brödet var torrt och mögligt och stått framme sedan augusti. Det känns inte så relevant längre.

Oj nu började jag svamla in på matämnet och då går fingrarna av sig självt. Nej dagen till ära, tänkte jag yppa mina kärleksförklaringar till några i dagarna utskällda företeelser.

Snus. Denna underbara produkt som nyligen återigen blev förklarad cancerogen. Jag rasar. Visst, det finns säkerligen en del cancerframkallande substanser i det, men det gör det i grillchips och pommes frites också. Och jag ser då ingen varningstext på dom produkterna. Sedan vill jag se statistik på att de sorters cancer som snusen sägs framkalla, är överrepresenterat bland snusare och att Sverige som helhet i större utsträckning jämfört med andra länder. Fanns den statistiken tillgänglig, hade den väl publicerats för länge sedan? Snus är gott, så håll käft. Och till alla nyblivna kvinnliga snusare. You go girls och grattis!
Genom åren, vet jag inte hur många seriösa samtal jag haft om snus, man kan hålla på i evigheter och med vem som helst. En gång stod jag på en tågperrong och snackade Göteborgs Rapé med en Stockholmare. Andra ämnen har handlat om kram vs pösesnus samt hur äckligt det är med röda lacket. En negativ sak om alla snusare dock så här mitt i kärleksförklaringen. Snusare har ingen som helst solidaritet. Bland rökande vänner gör man allt för att hjälpa den som försöker sluta. Snusare öppnar dosan och placerar den under näsan på den som försöker sluta, kramar till en onödigt stor pris och stönar högljutt när man väl lagt in den. Det kan tyckas elakt, men kanske vill vännerna till den som försöker snusa, bara hans/hennes bästa, att få in dom på rätt spår igen.

Mången vis, för en pris. Det muntrar sinnet, ökar minnet. Denna dova skatter hyser som din näsa skall. Tag din pris då näsan fryser. Snus är gott i många fall. (på locket på min mässingsdosa)

Andra kärleksförklaringen är till Patrik Sjöberg. Han var inte sin tids Zlatan, han uppfann Zlatan. Sällan har väl en idrottare så väl lyckats, så länge vara en finne i röven på etablissemanget. ”Jåg é fråån Frôlunda va´. Der é de ingett påssetivt mé att gå hem i stuugorna”. Så har han själv förklarat varför han alltid sagt vad han tyckt och gjort som han velat i stället för att bete sig som allmänheten förväntade sig av honom. Nyss var han uppe på tapeten, när han uttryckte en önskan om att friidrotten skulle få vara kvar på Stockholms stadion. Jag är med dig till 100 % Patrik. Stadion bara måste bevaras. Det är en riksangelägenhet och en stor del av vårt svenska kulturarv. Av någon anledning fick detta den utmärkta bajenbloggen grönavita sidan upp att sparka bakut. Varför kan man fråga sig. Stadions innandöme är väl knappast en bajenangelägenhet. Hammarbyiterna som snart verkar få sin segdragna arenafråga att vända åt deras håll. Betänk att Stockholm fått OS 2004. Då hade dom stått där idag med en svulstig Victoria Arena med 60 000 sittplatser bakom löparbanor och helt utan möjlighet till en ny arena inom dom kommande 50 åren. Patrik Sjöberg hade åsikter om Stockholms OS-ansökan också. Han stöttade Monacos i stället. Bilden i GT med honom och Prins Albert satt uppe på dörren till mitt pojkrum i fler år. Det retade farsan extremt. Vilket jag hade grymt roligt åt. Att ge Patrik all cred för att Stockholm missade OS, är väl att ta i. Men deras chanser borde ju ha ökat en hel del om deras störste friidrottsstjärna någonsin åtminstone kunnat låta bli att stötta deras konkurrenter. Hoppas att allt är bra med dig Patrik och att det är varmt på Brasiliens sandstränder. Det är du värd.

Till gårdagens match hade jag lyckats mygla mig till biljetter till pressläktaren (tänk att Grogg blivit så stort). Det får mig att osökt komma till dagens julklappstips. En pressläktare med journalister som åtminstone låtsas som att de bryr sig. Dystrare sällskap får man leta länge efter. Jag har varit på begravningar med fler muntra miner än igår.

2005-12-08

Veckans visdomsord

Tänk på att de tår du trampar på idag kan sitta ihop med den röv du måste slicka i morgon.

Klapptips 8

Länge trodde jag att det var ett uttryck som morsan hittade på för ge långkalsongerna ett bättre rykte. Långkalsonger som bara låg ett snäpp under overallen i töntskalan. Men nu till Royal Leagematcherna behövs dom verkligen. Dagens julklappstips är kalasbyxor.

2005-12-07

Klapptips 6

Stil och klass till Gattuso. Det spelar ingen roll hur dyra kostymer du köper eller hur exklusiva hudvårdsprodukter du smörjer in dig i. Det spelar ingen roll i vilket lag du spelar i eller vad du åstadkommit. Det ser man på Tony Richardsson, Jesper Blomqvist, Gunde Svan och Kenny Bräck. Snabba bilar och shyssta solbrillor till trots, så märks det tydligt att en gång bonne, alltid bonne. Stil och klass kommer innifrån. Och när Gattuso beter sig som en gödselkonässör ifrån Toarp efter en match dom vunnit, ser man klart och tydligt vad som borde vara på hans önskelista.

2005-12-06

Klapptips 5

Förlåtelse. Hur vi än vrider och vänder på det, är vi alla skyldiga som synden. Vi är bara skyldiga till olika saker. Själv snodde jag ett badmintonrack när jag var 13 år. Förlåt mig Intersport. Vad har ni att be om förlåtelse för?

2005-12-05

Är uteblivna inkomster så mycket värre än slösaktiga utgifter?

Varför anses det som så otroligt mycket värre att undanhålla pengar från staten än att ha slösat bort pengar från staten? I en skattediskussion nära vårt hjärta handlar det om någora miljoner (på sin höjd) om åklagaren får alla fällningar i domstol som han drömmer om. Åt detta har givits mediautrymme i klass med Malexander-morden på sin tid. Samtidigt så läser man i notisform att statsrådens och kommunalrådens pensioner lätt uppgår till dubbla summorna för en enskild tjänsteman. Där jag arbetar (jag arbetar skattefinansierat) gjorde ett utvecklingsprojekt av med 25 miljoner istället för 12 utan någon bättre förklaring än "dålig planering". Det blev inte en notis om det pga att det är något som händer varje dag med våra skattepengar. Slarv på utgiftssidan är kutym och gör absolut ingenting men en saknad tusenlapp på intäktssidan är kriminellt.

Jag tycker det borde vara kriminellt att slösa bort skattemedel utan godtagbar förklaring likaväl som det är att inte betala in dem från början.

För övrigt kan väl MP följa våra politikers exempel och sitta kvar, "Han ska inte göras till SYNDABOCK av något DREV, utan måste få ta ANSVAR genom att SITTA KVAR, som EN ANDRA CHANS att LÄRA AV SINA MISSTAG." För att citera en krönikör i en kvällstidning med anledning av tsunamikommissionen.

Varför säger alla "Arena"?

Nu skall det byggas nya arenor överallt. Då undrar jag när det heter arena och inte idrottsplats, idrottspark eller stadion? Ordet "Arena" får tankarna att vandra iväg mot amerikanska nöjestempel där försäljning av hamburgare och souvenirer är huvudsaken. Oftast går det också att se någon form av underhållning som basket, hockey eller något annat så att massorna går dit ungefär samtidigt för att äta, dricka och köpa kepsar. Det är oerhört praktiskt ur logistisk synvinkel nämligen. Man klarar sig med deltidsanställda och ger utrymme för underhåll etc under övriga tider så att inte kommersen störs.

Ordet Idrottspark ger mig associationer till svensk sommar, en lövträdsallé som leder fram till en anläggning med läktare, varmkorv, kaffe i plastmugg, svag doft av cigarettrök och stabila blåvita segrar med 3-1.

Idrottsplats får mig att tänka på barndomens fotbollsspelande i Hallands-serien. Idylliskt placerade härligt gröna planer, en överviktig vaktmästare som låser upp dörren med förmaningen "åsså städar ni efter er, å inga dobbar i duschen" sagt på en skojig halländsk dialekt. Några förlupna bollar hamnar på den närmaste villatomten där villaägaren sparkar tillbaks bollen med en trött suck och lärkor som drillar i fjärran.

Varför snackas det om arenor?? Varför använda utländska låneord när det finns ett adekvat svenskt vokabulär?Jag tycker det vore ganska fränt om den nya anläggningen för fotboll i Göteborg får heta Volvo IP.

Klapptips 5

Ordentlig skäggväxt. Fan jag är gammal nog för buskiga ögonbryn och hår i öronen vid det här laget. Men någon skäggväxt värd namnet, kan jag definitivt inte skriva hem om. Och det lilla spretiga och fjuniga som ändå växer ut, är blont och syns knappt. Normalt sett skulle det inte störa mig märkvärt ety ansiktsbehåring är tämligen överreklamerat och att raka sig två gånger om dagen som vissa måste, slipper jag gärna. Men si jag har en jultradition. Ni killar, har ni märkt att tjejer redan i tid för tredje dejten redan nobbat sina snajsiga underkläder till förmån för urblekta bomullsditon med kassa resårband med omatchande BH? Det spelar ingen roll hur många matchande spets och silkeskreationer man gett dom genom åren. Lik förbannat används dom inte.
Motmedlet/hämden stavas julmusch. Visst, kvinnor och tjejer är alla individer med olika tycke och smak. Men alla hatar mustasch. Så en praktfull tangorabatt på julafton är ett tämligen städat sätt att ge tillbaka en aning.

Kan man kanske tona skägg?

2005-12-04

Klapptips 4

En lasagneform. Då menar jag en lasagneform som är exakt anpassad efter plattornas storlek. Jag är 29 år, har lagat lasagne i 10 år. Tiden av pusslande och en diskbänk full av små avbrytna bitar av de spröda plattorna borde vara förbi. Men icke. Kom igen, hur svårt kan det vara?

Pastor Runes skitbergspredikan

Egentligen borde jag låta rodguling.blogspot.com tala för sig själv, men jag kan inte låta bli. En insändare av en indignerad före detta pastor ondgör sig över användandet av könsord på fotbollsplanen i allmänhet och bristen på kristna värderingar i synnerhet. För att göra pastorn till lags föreslår jag dock följande omskrivningar:

Fitta=Arvssyndsentré
Hora=Maria Magdalena
Bögjävel=Cancersvulst på samhällskroppen
Homohora=Sexuell abnormitet
Kuk=Siwert Öholm

Alla nöjda?

2005-12-03

Om att slå ur underläge

Rubriken är aldrig så populär som inom svensk fotboll. Det anses vara en fördel att kunna slå ur underläge, då man inte tyngs av några yttre förväntningar alls.

För mig har begreppet en annan innebörd också. Ljuva bakfylla. Är det någon dag man har så lite förväntningar på sig som när man är bakis en ledig lördag eller söndag. Man städar inte, man är inte vaken om man inte behöver, man diskar inte och äter man något, så är det pizza eller dylikt. Världen stannar när jag är bakfull. Det är en ledig fridag för var och en som vill satsa en dag i veckan på seriöst flum och självempati. Det kan alla behöva. En dag i veckan då världen stannar. Då alla problem som inte handlar om din huvudvärk eller illamående helt enkelt inte gills. Kan någon komma på ett sätt att nå upp till bakfyllans ljuvhet, utan att behöva supa dagen innan, skulle världen se mycket bättre ut.

Klapptips 3

Flickor, tjejer, kvinnor och käringar. Om ni verkligen älskar oss. Ge oss stonesbiljetter i julklapp. Ge oss inget ni tycker att vi borde vilja ha. Inga kläder, kallingar, klockor eller weekendresor. Ge oss vad vi vill ha. Vi vill verkligen ha stonesbiljetter. Visst 970 spänn är mycket pengar, men se på hur *glada* vi blir.

2005-12-02

Julklapp nr 2

En arenaskiss. Nu är det mindre än ett år kvar till byggstart. Detta till trots, har vi ännu inte fått en skiss eller en färdig ritning att ta ställning till.

I väntan på det och med tanke på vilken månad det är just nu, tänker jag föregå Higab med att göra en egen skiss. I pepparkaksdeg. Vad sägs om en tävling?

Bara ben kan hålla i det. Själv har jag inte kompetensen att administrera en dylik tävling.

Offensiv marknadsföring

Det har under två dagar rasat en debatt om Blåvitts marknadsavdelning i allmänhet och marknadschefen Hans Lundberg i synnerhet. Vi bör bland annat ha en mer offensiv marknadsföring.

I brist på annat slog jag på TV4 sporten idag. Dom gjorde ett långt reportage om Idol-Ola, som fick göra en träning med Dif, där dom filmade några träningssekvenser samt när han trixade lite med bollen. Sedan intervjuade man Difs stjärna och tränare (båda med stark Blåvittanknytning). Ponera att Peppe ringer upp IFK´s sportchef och ber honom tillåta Farmen-Johnny göra en träning med Blåvitt och därefter intervjua Alex och Kjell Pettersson där dom skall berömma hans insats. Hur skulle St Håkan reagera?

Är det denna offensiva marknadsföring vi vill se i Blåvitt? Stockholmslagen verkligen tävlar i att synas så ofta det bara går i diverse dokusåpor. Trixa med Kennedy, skjut straffar på Håkan Svensson bli uppväckt av Black Army etc etc. Själv är jag jävligt nöjd med att Blåvitt inte figurerar i dessa sammanhang. Det enda som kommer i närheten är väl att spaningsledaren i TV-serien Lasermannen har Blåvittemblemet på väggen i sitt kontor. Det räcker för mig. Sedan hade jag väl iofs inte tackat nej till lite mer pengar, men inte till vilket pris som helst.

P.S. Grymt besviken på Lasermannen. Den verkar inte ens vilja göra boken rättvisa. Var är presskritiken? Var är bilden av den tidens Sverige? D.S

2005-12-01

Ytterligare ett ord

Detaljer

Hur många gånger har vi inte hört att ”endast detaljer återstår” innan den och den är klar osv. Detaljer kan uppenbarligen spänna över ett brett spektrum. Att tala med en spelare du vill värva t ex och fråga om han vill arbeta för din klubb (lex AIK), en läkarundersökning eller varför inte en rejäl löneförhandling?

Enligt mina källor är det endast detaljer som återstår innan jag gör köttbullar till middag. Blev hungrig på det efter Bruce sköna beskrivning.

Dagens julklappstips

Alla ni som inte åker på sketjobbet att ordna köttbullarna till julbordet vet nog inte vad jag pratar om. Men jag kan intyga att det är hejdlöst tråkigt, jobbigt, bökigt, kletigt och tidskrävande samt irriterande att rulla och steka köttbullar på 4 kilo köttfärs. Så dagens julklappstips är att någon uppfinner julpannbiffen. Då skulle i alla fall jag få mer tid och ork över till att tänka på Jesus, kärlek, familjen, världens barn och allt det där i stället för at bara hata.