2006-12-18

Veckans ordspråk

Fool me once, shame on you.
Fool me twice, shame on me.

2006-12-17

Det är en ding, ding värld

När:
- Magnus ”Slipsen” Hedman får kontrakt med Chelsea
- Sveriges bästa ledare inom simning jobbar som klubbdirektör för Luleå hockey
- Den blåvite hjälten Micke Martinsson är klubbdirektör för Partille Hockey
- Djurgården Fotboll AB skaffar en tränare vars främsta tränarmeriter är att han lyckats ramla ur med två klubbar från isländska förstadivisionen. Dessutom verkar han ha tuffe Arne som förebild inom ledarskap.
- Frölunda Hockey tar in gaphalsen Pär Bäckman i båset. Pär Bäckman verkar i sin tur vara tuffe Arnes förebild inom ledarskap.
- Myspyssporten bandy härbärgerar huliganism (och jag väntar fortfarande på att Ulf Stenberg skall beordra klubbledningarna i VSK och Boltic att ”ta tag i problemen”)
- Väder-Tone sattes i karantän (pga en bild där magen syntes) av samma moraliserande chefer som uppmanade kvinnorna på Fotbollsgalan att visa mycket hud.
- Robert Laul hävdar att kvällspressen aldrig hittar på nyheter. Däremot kan de ha ”dåliga källor” (dvs visst skriver de ljug, sitt eget eller någon annans).
- Jennifer Wegerup blivit erbjuden jobb som fotbollsexpert på Expressen.
- Centerpartiet har blivit ivriga kärnkraftsförespråkare
- MFF skall erövra Sverige genom att värva halva Finland vars liga är ännu sämre än Allsvenskan
- Göteborg är Sveriges kanske sämsta stad på sport per capita. Inte ett enda lag i toppen i någon större sport. Har det någonsin hänt förut?

2006-12-14

Träningsrapport

Kamrater!

Ibland går man hem från en träning full av tillförsikt och framtidstro utan att riktigt veta varför. Det känns tryggt helt enkelt och alla signaler tolkas positivt. Skrattas och skojas det, är det bra med god laganda och ryker gubbarna ihop, så är det ett bra tecken på att gubbarna har inställning och är taggade. Ibland är det precis tvärtom. Allt tolkas negativ och man ser inga tecken på bättring. En träningsrapport är således ofta en förlängning av ditt allmäna sinneslag. Idag är det skit.

Saknades gjorde Alex, Bengan, Vasquez, Gerba och Adam samt eventuellt några till som jag glömt bort. Hur det är ställt med de frånvarande vet jag inte, men om jag vore Adam och precis blivit petad till förmån för Daniel Mobaeck och Markus Jonson, så hade förmodligen även jag tagit ut några sjukdagar.

Jag missade uppvärmningen, men chansar grovt på kvadraten. Sedan följde passningsövningar samt avslutsövningar i två mot två. Den senare verkade jobbig då det anfallande tvåmannalaget efter avslut eller blivit av med bollen, snabbt skulle hem och försvara. Fick man friläge gällde det att skjuta snabbt och sätta fart i full parra hem igen för då var motståndarna garanterat två mot en. Erik Dahlins målvaktsspel imponerade i detta moment och jag tror att Sella, Olsson och Svarte-Hjalle gjorde flest mål. Snyggast var dock en Bjärsadönare från c:a 25 meter. Efter drick och stretchpaus följde en mer utpräglad avslutsövning med väggpass likt den skottövning alla svenska lag kör inför match.

Truppen delades upp i tre lag för tvåmålsspel och jag minns inte vilka som spelade i vilka lag. Vid det här laget var benen rejält stela på spelarna och antalet löpningar och dyligt var lätträknade. Om det gjordes omkring 8 mål under alla lags tvåmålsspel, så svarade väl Maxi Berg för 5-6 av dessa. Han är dessutom den som överlägset oftast kommer till kvalitativa avslut och lyckas med flest dribblingar etc. Han har börjat ta efter Sellas hala hållning i närkampsspelet där han ålar sig förbi på rätt sida och blir svår att komma åt. Nästa säsong kräver jag 10 mål av honom. Han är bra nog för det nu och skall klara denna målsättning om han håller sig hyfsat skadefri. Övriga positiva intryck stod väl Olsson, Nadj och Bjärsa för. I övrigt var det ganska grått och blasé överlag vilket kan ha sin förklaring i att laget kört ganska hårt på sistone vilket tränare Rehn konstaterade i snacket inför den avslutande nedjoggningen. "Ni ser slitna ut, vi skall dra ner lite. Bra jobbat."

Dagens prestation stod väl slutligen George för i tvåmålsspelet då han i en och samma sulfint kollrade bort två motståndare och följde upp med att göra mål. "Han bara måste vara kvar" hävdade Bob Sacamano, jag är inte lika säker på att han ens platsar. George har jag å andra sidan nästa redan räknat bort.

2006-12-12

Lasses Lager


Normalt sett, brukar jag per definition kräva förbundskapteners avgång. Men jag börjar gilla Lasse Lager och att ha en komplett bindgalen coach för landsgnaget. Jag säger inget om Guterstam. Svenska forwards har varit usla i år, så att ta ut en superettangubbe ser jag mest som en fet spark i röva på alla allsvenska svenska forwards. Men jag trodde ändå att Lasse skulle flytta till Borås, låsa in sig, sätta Ledins liveskivor på repeat och börja äta upp det bajs han själv kastat på väggarna innan han tog ut Mobeck och dom andra till en landslagstrupp. Nog för att det är silly season, men vad har du i ölen Lars?

2006-12-10

En god och en dålig nyhet.

Dålig: Lagrell vill bötfälla kritik
God: Augusto ler i mjugg i sin säng på rum 101 i helvetet