2010-05-31

Håll klaffen!

Publiksiffrorna har dalat, krisstämpeln är inte långt borta och nu skall elitfotbollens företrädare ha krismöte.

Själv tycker jag att de skall ta en och annan spelare och ledare i örat för deras konstanta gnäll på vårplanerna. Hur sugna blir marginalåskådarna på att se på fotboll när de efter varje Allsvensk omgång får läsa och höra de främsta Allsvenska företrädarna högljutt klaga på planernas beskaffenhet och spelets usla kvalitet?

Fotbollens företrädare snackar allt mer om fotbollen som en "produkt" i underhållningsbranschen som skall marknadsföras och byggas varumärke kring. Om de nu menar allvar får de allt se till att de allt fler gnällkärringarna och prinsessorna på ärten inom fotbollen håller tyst. Vi kan inte ha förebilder och företrädare inom fotbollen som gång på gång sågar samma ”produkt”.

Tänk hur det skulle se ut i andra branscher: ICA-handlare som klagar i tidningarna över att frysarna är för dåliga så köttets kvalitet är bara för dåligt, ledande Bilia-handlare intervjuas i tidningarna och säger att de säljer så få bilar för att kvaliteten på dagens bilar är så usel och för dyra för sin kvalitet. Det skulle knappast ske.

Spelets kvalitet och planernas beskaffenhet får andra klaga på, men inte de som skall vara de främsta marknadsförarna, spelare och ledare, det är oprofessionellt. Och ett säkert sätt att gräva fotbollens grav några centimeter djupare.

2010-05-13

Sänk skatterna!!

Det rödgröna politiska alternativet bekänner färg i skattefrågan. Både Luciano Astudillo och nu Lars Ohly säger att de höga skatterna är ett problem för att kunna behålla de bästa yrkesmännen inom landets gränser. Astudillo lade en gång en riksdagsmotion i frågan och Ohly uttalar sig i Metro (sid 16), men budskapet är detsamma. Budskapet är att de höga skatterna för höginkomsttagare är ett problem för att hålla kvar attraktiv arbetskraft i Sverige!

Ohly/Astudillo anser dock att ”problemet” endast är isolerat till fotbollsspelare, inga andra yrkesgrupper anses värda att ha en elit kvar i landet. Det är nästan så jag misstänker att retoriken är en relik av den statsunderstödda idrottselitism som man kunde se i det forna östblocket….

Jag hade hoppats att Astudillo och Ohly ömmade för kvalificerade läkare, innovativa ingenjörer eller framstående forskare när de ibland anser att skattereglerna ställer till problem för att behålla en elit inom landet, men uppenbarligen är det endast fotbollsspelare/idrottsmän som är föremål för deras ömma tankar. För mig är det obegripligt hur det kan anses viktigare att fotbollsspelare stannar inom landet än att läkare, ingenjörer, forskare, sjuksköterskor etc gör det. Hur f-n tänker dessa herrar och hur går deras tankar ihop med deras partiers tankar om att höginkomsttagare skall beskattas ännu mer än idag?

Jag är osäker politiskt för tillfället, men i frågan ”särskilda skatteregler för idrottsmän” har jag en benhård övertygelse. Sådana regler är åt helvete, det finns så många viktigare yrkesmän som är så mycket viktigare för samhället som vi skall värna om!


Lite Ohly-citat för er som fortfarande läser:
”Jag håller hellre på Djurgården - som drivs med kapitalintressen i ett aktiebolag för att köpa och sälja spelare - i allsvenskan, än en medlemsförening som ligger i division två."

"Vi har sämre möjligheter än våra närmaste grannländer att betala bra löner till idrottsutövare på grund av skattereglerna. Det kanske är rimligt att de får särskilda villkor så att vi kan behålla en elit i Sverige."

”Utan elit kommer många tjejer och killar inte att ha drömmar om att bli en stjärna.”

2010-05-08

Ode till gårdagen

Du vaknar, solen skiner och klockan går långsamt. Du drar till allén, slänger på några fina och färska bratwurstar på grillen och snackar lite gött med två polare över epparöl. Vidare till sjuans, IP och slutligen LS. Seger och total förnedring för det Blåvitt som är tillbaka som vi minns dem. Förnedring av det lag som gett oss så mycket ondska och smärta sedan november i fjol vilket vi aldrig riktigt kommer över. Gruppkramar, flintkyssar och kärleksbombande av vårens bästa ängel Jacob Johansson. IP, Smaka och hem. En perfekt dag.

2010-05-06

Samtal med vår skapare

Käre herre.

Det är inte ofta jag ber dig om något, jag brukar då inte be om mycket. Och om sanningen skall fram, så ger du mig inte så mycket heller.

Jag ber inte om något idag heller. Allt jag säger är att om du inte fixar blåvit seger ikväll, så kommer jag att döda dig. Det var nog allt.

2010-05-01

Läsarsadism

Det är märkligt vad ni uppskattar här inne. Siwert är som bäst när han lustmördar myter och vedertagna sanningar medan jag når uppskattning när jag skriver om hur jag aldrig får ligga.

Well fuck you to!

Eller något. Att vara sämst i världen kan ju på något sätt vara en lika stor bedrift som att vara bäst. Man är bäst på att vara sämst.

Hörde talas om boken The Game, vilket förefaller vara någon form av socialpsykologisk raggmetodik som delvis går ut på att sänka tjejers självförtroende.

Jag tror det stämmer till viss del. Tjejer bombarderas med budskapet att dom inte duger.

Gör karriär!<---------------------->Noppa dina ögonbryn!
Var självständig!<---------------->Är du singel är du ingen och bör "botas"!
Ha det perfekta hemmet<------->Om du dammsuger är du förtryckt!
Raka inte dina ben!<------------->Blek din anal!
Du är född till att bli mor!<----->Förverkliga dig själv!
etc.

Om man då bekräftar någons negativa självbild, väcker man intresse och det ena ger det andra.

Men jag vägrar, jag tänker inte delta i något jävla spel. Jag är hellre en ensam wanker än en evil fuck. Hur kåt måste man inte vara för att frångå din egen personlighet och dina egna värderingar för att medvetet sänka någon annan som inte förtjänat det? Så kåt blir jag nog aldrig hoppas jag. Min kategori killar, brukar gnälla om att "tjejer attraheras av svin" och dylikt i någon form otillfredsställd självömkan. Men jag har svårt att se hur det kan stämma allmängiltigt. Personligen kommer jag sluta gnälla i frågan. Det får bli mitt halvårslöfte till mig själv. Ett enkelt löfte att hålla mtp Blåvitts form, kommer jag helt enkelt inte ha tid över att gnälla över annat. Jag får helt enkelt bida min tid, stå och blänga i baren och vänta in en omvärld i förändring. För jag tänker fortsätta vara så snäll jag kan, så ofta jag kan. Men då är jag ju också en hopplös romantiker i dubbel bemärkelse. Och om det betyder att folk hellre är min vän än mitt ligg, så får det väl vara så. Vän är inte fy skam det heller, snarare tvärtom.

Mvh. KK som i killkompis.