2011-04-22

Flytta blicken, Blåvitt!

Det känns som riktigt taskig timing att komma med det här inlägget nu efter fyra inledande förluster i Allsvenskan, men det har legat i redigeringsläge ett tag.

Jag har länge reagerat över att det som kommuniceras från Kamratgården är att vi skall bygga lag för Europa, organisation för Europa och allt möjligt ”för Europa”. Ledningen för Blåvitt har ständigt haft blicken fäst mot horisonten i det terränglopp som kallas Allsvenskan. På något vis har det varit charmigt och med vår rika historia har det känts ganska naturligt.

Tyvärr har det dock visat sig att när man har blicken fäst mot horisonten så har vi snubblat på fallna grenar som Åtvidaberg, sega fastklamrande rötter som Gefle och nya skott som Assyriska. 2011 har vi helt missat den trånga starten mot målet. Vi är undanknuffade och sist i terränglopp Allsvenskan, stolpe ut är vårt signum.

Ledningen har bl a gått ut hårt och kritiserat 16-lagsserien för att det är så många enkla lag (för att sedan förlora mot dessa ”enkla” lag) vilket hindrar vår konkurrenskraft i Europa. Någonstans har man tappat fotarbetet. Truppen skall i första hand inte hålla för Europa, den skall hålla för Allsvenskan. Taktiken skall inte hålla i Europa, den skall hålla för Allsvenskan.

Jag tror att den absoluta majoriteten av blåvita supporters och samarbetspartners föredrar ett SM-Guld framför ett gruppspel i Europa - alla dagar i veckan. Det är dags att även Blåvitts ledning och andra inser detta och fokuserar rätt. Då kanske vi slipper snubbla fram i terrängloppet Allsvenskan som en berusad orienterare.

Vinner vi SM-Guld är vi i Europa, då kan vi höja blicken. Hör jag någon blåvit företrädare nämna Europa en gång till innan vi är där så stannar jag hemma/stänger av TVn och läser Alfons Åberg för sonen när det är match. Alfons har mer verklighetsinsikt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Precis. Man måste börja gräva där man står. När man kontinuerligt kommer topp 2-3 i Allsvenskan kan man börja prata om Europa.

Bartman sa...

First we take Manhattan osv.... Personligen tycker jag att Allsvenska matcher är att föredra jämfört med Europacupkval med ständigt förnedrande resultat.

jozo sa...

"snubbla fram i terrängloppet Allsvenskan som en berusad orienterare"

briljant beskrivning!

sara sa...

Precis gäller att vara i toppen innan man har ens någon chans i europa