2008-12-03

Irritationsmoment

Mycket silly season just nu.

*I Hammarby har man trippelflaggat Monday James. Hur mycket man jublar på Södermalm över detta, vet jag inte. Men mången ordvitsvänlig rubriksättare gör nog ystra krumsprång ända till Povel Ramels födelseplats.

Inget irritationsmoment i sig, men det aktualiserar ett irritationsmoment jag närt under en längre tid. Europas klubbledare saknar humor. Det finns brassar, asiater och afrikaner som heter Ewerton, Valencia och Manu. Men spelar dom i Everton, Valencia och ManU? NEJ! Trenden är likadan i Sverige. Dansken (eller är han norrman?) Stokholm, spelar inte i en Stockholmsklubb, Angelo Vega är öisare i Qviding och Håkan Mild har fortfarande inte värvat Ruben de la Red. Skandalöst.

*Martin Ericsson verkar nu vara helt klar för ellos. Det betyder att dom nu har förlängt Avdic kontrakt med 5 år, samt satsat i runda slängar 5 miljoner och uppåt för Martin Ericsson, på en position där man redan har Anders Svensson. Att "bräcka" alt. "snuva" Blåvitt, var nog en extra morot i affären för Stefan Andreasson och hans rika farbrorsfinansiärer. Jag vet inte vad som är mest irriterande. Att så många klubbledare använder silly season som medel för att förstora längd och omkrets på sina penisar, eller att Blåvitts klubbledare inte tillhör denna kategori. Andreasson "står" dock i en särklass i denna kategori. Nyligen aviserade han att IFE inte längre var intresserade av Rasmus Bengtsson och för ett år sedan totaldementerade han att han lagt ett miljonbud på Fredrik Risp. Vafan Stefan, gör som alla andra. Köp en Ferrari. Det är billigare.

För vår del är det ingen katastrof. Detta även om en rätt trevlig indiciekedja jag hört talas om inte slår ut.

*Slutligen kan jag inte låta bli att irritera mig på media. Aftonbladet och TV4 fläskade på om Zlatans "historiska" guldboll, då han var den förste att få den för tredje gången. Det är tammefan inget historiskt vingslag då den utmärkelsens kriterier ändrats så ofta genom åren. Länge var proffs diskade redan på förhand och länge var det mer av en särskild hedersbetygelse till någon som juryn anser verkligen förtjänat det. Tex Torbjörn Nilsson och Tomas Brolin borde vid det här laget annars ha varit uppe i c:a 5 guldbollar var om inte kriterierna ändrats. Att Rolf Zetterlund, Jan Eriksson och Dala Dahlqvist varit sveriges bästa fotbollsspelare ett givet år, är en åsikt som jag åtminstone inte tänker promota särskilt hårt.

Inga kommentarer: