2008-10-21

Flags of our fathers

Tony Gustafsson är en riktigt irriterande fotbollstränare. Jag ville mest bara få det sagt.

I gårdagens stockholmsderby så slog han svenskt rekord i fejkad glädje och engagemang i ett patetiskt försök att skaffa sig lite utstrålning. Det var överdrivet firande, slängkyssar, kramar hit och dit och "nu ska jag gå och köra ziggezagge med Börje". Han var överdriven som en karikatyr av en rekti göttebosskneckedeck som ska gå armkrok och sköja hela avenyyyn upp. Fast utan göteborgsdialekten och vegamössan då.

Men det var inte Tony jag skulle snacka om egentligen. Det var Börje. Jag vet inte om det är ziggezagge-Börje, men Börje Gustafsson är pappa till Tony och för en knapp månad sen så lanserades han hårt i tidningarna som chef för Hammarbys nya revolutionerande scoutingverksamhet. En verksamhet som satte skräck i hela fotbollssverige. Klubbledare runt om i landet såg förtvivlat framför sig hur dom skulle få slåss om bottenskrapet efter att Hammarby plockat åt sig alla gobitar i göttepåsen.

Upplägget är både revolutionerande och genialt och går ut på att Bajen har 50-60 "utbildade scouter" runt om i landet som spanar efter talanger och ser han nåt han gillar så flaggar han spelaren. Om spelaren håller för en granskning så blir spelaren "dubbelflaggad". Jag låter er stanna upp en stund där och skaffa er en egen mental bild av hur den där flaggningen ser ut rent konkret. Min egna bild påminner lite om MS Röj för övrigt.

Om en spelare klarat sig till två flaggor så kommer Börje och tittar på spelaren och om Börje samtycker så blir det en tredje flagga och då är det klappat och klart. Spelaren är Hammarbys och övriga klubbar kan stå kvar på perrongen med "snullet" tatuerat i pannan.

Trodde alla Hammarbyare i alla fall.

För det ryktas att man på Kamratgården under en månads tid jobbat hårt på ett motmedel och snart kommer att lansera sitt egna system. Enligt uppgifter till Grogg så kommer det gå ut på att Roger Gustafsson kommer åka land och rike runt och helt sonika paxa de spelare som Börje har flaggat. Och som vi alla vet så finns det inget som slår en paxning. Inte ens en flaggning.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Får man dubbelpaxa, alltså två spelare på samma plan? Lite som när en sniken kompis gör dubbelpax på de två snyggaste tjejerna på en krog och du själv sitter där med en känsla av uppgivenhet.

feldgrau sa...

Men om Börje säger "stjärnstopp" då? Eller "spegel"?

Anonym sa...

Snullet är ett fantastiskt ord som borde komma tillbaka i svenska språket. Känns som att det var mest sena 70-talister som använde det under sin ungdom men nu är det dags att föra det tillbaka in i språkbruket igen.

Anonym sa...

Vad betyder det om man paxar samtidigt som man håller fingrarna i kors bakom ryggen?
Benny

Anonym sa...

Det var fan det roligaste jag läst på sex veckor. Ärligt.

Anonym sa...

Högst upp på huvudsidan finns en knapp som det står "Flagga bloggen" på. Har det med Börje att göra?

Bruce Banner sa...

Pax vobiscum.

Paxen gäller ALLTID.