2008-10-19

Förbannad lögn

Mycket snack om statistik idag.

Kalmar har inte slagit Blåvitt hemma sedan Elvis dog och har bara mäktat med ett enda mål sedan 1986. Samtidigt har Kim Christensen hållit sin målvaktsnolla i sex hela allsvenska matcher plus större delen av ett gaisderby. 624 minuter sammanlagt. Anders Rydberg har klubbrekordet från tidigt 30-tal på 654 minuter och Håkan Svensson, av alla människor, har allsvenska rekordet på 808 minuter. Lägg där till att Kim hållit nollan i 120 minuter cupfinal mitt i allt detta så inser man att det är ett rätt bra tag sen som vi fick vittja nätet, något som vi ju enligt uppgift ska vara himla bra på här i Göteborg annars.

En svit som dock glöms bort i mediabruset är Erik Lunds smått fantastiska allsvenska facit. Denna 19-årige bohuslänning har nu startat åtta allsvenska matcher och spelat nittio minuter i dessa. Antal insläppta mål under dessa 720 minuter? Noll, nada, inte ett endaste ett. Hade det inte varit för att Lund blev inbytt en minut innan Norrköpings kvitteringsmål i slutet av augusti så hade pojken inte vetat hur det kändes att släppa in ett mål i Allsvenskan.

Med sin spelförståelse, sina klockrena glidtacklingar och närmast ondskefulla ögon så har jag fått en ny favorit och Sverige en framtida landslagsback. Om bara pojkfan hade vett att klippa sig också...

8 kommentarer:

Patrik sa...

Det största problemet med Lund är att han ser ut som om han spelar i Djurgården.

Anonym sa...

Bob:

Det där stämmer inte riktigt. Lund spelade från start då blåvitt släppte in två mål mot Giffarna i Svenska Cupen och vi vann med 3-2. Om jag inte missminner mig.

I Allsvenskan däremot är det "bomstopp".

Lund kan bli en kult-spelare. Allt som fattas är en rejäl mustasch.

/ Sillstryparen

Bob Sacamano sa...

Nu får du la änna lära dig läsa Sillis?

"En svit som dock glöms bort i mediabruset är Erik Lunds smått fantastiska allsvenska facit. Denna 19-årige bohuslänning har nu startat åtta allsvenska matcher och spelat nittio minuter i dessa."

Bruce Banner sa...

Erik Lund har bara tur.

Om han varit 8 år äldre, från Island och vänsterfotad, så hade han inte ansetts vara riktigt lika bra känns det som. Själv gillar jag att ha två utpräglat defensivt skickliga ytterbackar.

Anonym sa...

Bob Sacamano:

Men jag tror allt att du räknar med Svenska Cupen-finalen i din "hålla nollan"-statistik. Eller har jag fel?

/ Sillstryparen

Bob Sacamano sa...

Stryparn:

Japp, du har fel fel fel.

Gefle, Malmö, AIK, Halmstad, Ljungskile, Sundsvall, Hammarby, Kalmar.

Det är åtta det.

Anonym sa...

Bruce

Det är stor skilland på hur Erik och Hjalmar löser sina uppspel. Erik hittar nästan alltid ett pasningsalternativ ur trängt läge. Mendans Hjalle allt som oftast slår en chansboll.

Anonym sa...

Bob:

Jahopp :)

Ännu bättre, alltså. Erik "bomstopp" Lund, med andra ord.