2009-01-16

What´s the fuzz about...

den där Martagrejen?

Ekwall, Laul, Leman och hans moster har under veckan som gått, tävlat i att förklara att vem som helst får väl ligga med vem dom vill. Det är minsann inte det minsta intressant men det är däremot löjligt att tala om "vänner" i stället för "flickvänner" i betydelsen att det således skall vara mediernas uppgift att outa homosexuella, det som ju alldeles nyss inte var det minsta intressant.

Marta är damfotbollens Maradona eller Pelé. Alltså bäst i världen någonsin såvitt jag kan bedöma. Men du behöver inte ens översätta det i den bäste någonsin (vem utav Maradona eller Pelé du nu föredrar, jag gillar Diego). Ponera att Real Madrid är i färd att kontraktera Cristiano Ronaldo. Ronaldo har som krav att hans flickvän skall få en bra jobb inom klubben och/eller att bäste polaren Gary Neville också skall värvas. Cronaldo försäkrar sig således att han kommer trivas socialt i sin nya klubb såväl som sportsligt och ekonomiskt. Alla som tycker att detta starkt skulle ifrågasätta herrfotbollens trovärdighet räcker upp en hand! Jaså ingen? Stora stjärnor ställer stora krav. What´s the fuzz?

Den stora frågan är inte om man skall kalla dem vänner eller flickvänner. Den stora frågan är inte damfotbollens trovärdighet. Det är inte ens om huruvida media utan personens medgivande, skall outa homosexuella. Nej den stora frågan för mig är vad vi gör för fel i herrfotbollen. Hur kan vi ändra vår framhållning så att även herrfotbollen kan bli ett forum där homosar känner sig välkomna?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bögar spelar inte fotboll, dom gillar teater och musikaler. Så det är inte ett problem.

Bruce Banner sa...

Dude, fotboll är svinbögigt. Män i shorts! Bara en sådan sak. Vuxna karlar går offentligt i kortbyxor...