2006-12-14

Träningsrapport

Kamrater!

Ibland går man hem från en träning full av tillförsikt och framtidstro utan att riktigt veta varför. Det känns tryggt helt enkelt och alla signaler tolkas positivt. Skrattas och skojas det, är det bra med god laganda och ryker gubbarna ihop, så är det ett bra tecken på att gubbarna har inställning och är taggade. Ibland är det precis tvärtom. Allt tolkas negativ och man ser inga tecken på bättring. En träningsrapport är således ofta en förlängning av ditt allmäna sinneslag. Idag är det skit.

Saknades gjorde Alex, Bengan, Vasquez, Gerba och Adam samt eventuellt några till som jag glömt bort. Hur det är ställt med de frånvarande vet jag inte, men om jag vore Adam och precis blivit petad till förmån för Daniel Mobaeck och Markus Jonson, så hade förmodligen även jag tagit ut några sjukdagar.

Jag missade uppvärmningen, men chansar grovt på kvadraten. Sedan följde passningsövningar samt avslutsövningar i två mot två. Den senare verkade jobbig då det anfallande tvåmannalaget efter avslut eller blivit av med bollen, snabbt skulle hem och försvara. Fick man friläge gällde det att skjuta snabbt och sätta fart i full parra hem igen för då var motståndarna garanterat två mot en. Erik Dahlins målvaktsspel imponerade i detta moment och jag tror att Sella, Olsson och Svarte-Hjalle gjorde flest mål. Snyggast var dock en Bjärsadönare från c:a 25 meter. Efter drick och stretchpaus följde en mer utpräglad avslutsövning med väggpass likt den skottövning alla svenska lag kör inför match.

Truppen delades upp i tre lag för tvåmålsspel och jag minns inte vilka som spelade i vilka lag. Vid det här laget var benen rejält stela på spelarna och antalet löpningar och dyligt var lätträknade. Om det gjordes omkring 8 mål under alla lags tvåmålsspel, så svarade väl Maxi Berg för 5-6 av dessa. Han är dessutom den som överlägset oftast kommer till kvalitativa avslut och lyckas med flest dribblingar etc. Han har börjat ta efter Sellas hala hållning i närkampsspelet där han ålar sig förbi på rätt sida och blir svår att komma åt. Nästa säsong kräver jag 10 mål av honom. Han är bra nog för det nu och skall klara denna målsättning om han håller sig hyfsat skadefri. Övriga positiva intryck stod väl Olsson, Nadj och Bjärsa för. I övrigt var det ganska grått och blasé överlag vilket kan ha sin förklaring i att laget kört ganska hårt på sistone vilket tränare Rehn konstaterade i snacket inför den avslutande nedjoggningen. "Ni ser slitna ut, vi skall dra ner lite. Bra jobbat."

Dagens prestation stod väl slutligen George för i tvåmålsspelet då han i en och samma sulfint kollrade bort två motståndare och följde upp med att göra mål. "Han bara måste vara kvar" hävdade Bob Sacamano, jag är inte lika säker på att han ens platsar. George har jag å andra sidan nästa redan räknat bort.

2 kommentarer:

Kent Brockman sa...

Härligt att få läsa en träningsrapport, har väntat på att få läsa en.
Ranegie var inte med på träningen? Hoppades att få läsa om kraftfulla avslut som ofta blev mål i sann försäsongshype.

Anonym sa...

Kent:
Ranégie var med, men spel på liten plan i en liten hall, gynnar inte hans spelstil. Tex förekom inte en enda tjongboll eller inlägg. Walle lider av detta också. Vid spel på små och avslutsövningar med enbart fötterna, är det några spelare i vår trupp som står i en klass för sig. Alex, Vasquez och Svarte-Marcus. Alex och Andres deltog inte....

Men några fina dönare fick vi se av Rannie. Bland annat ett Ijehskott där han gick på utsidan av Hjalle och dönade upp den i första krysset och han svarade även för sistamåletvinner-målet.

//Bruce.