2005-06-30

Om matchen

Egentligen såg gårdagens match ut som de två föregående mot IFE och Giffarna. Nästan från start har vi spelmässigt fullständigt kört över vårt motstånd. Jag tror att Alex plats centralt på mittfältet är den stora anledningen till det. Han läser så många pass och är trots sin ålder oerhört vig och smidig i sina rörelser att han går segrande ur nästan alla dueller längs marken. Frågan är om vi borde flytta på honom även om Olsson eller Söderström kommer.

Man kan fråga sig varför vi gör så många mål på hörna. Varför gör Blåvitt fler hörnmål än tex MFF? Jag tror att det finns fyra orsaker:

Vi spelar till oss fler hörnor än något annat lag. Laget med näst flest hörnor har ändå 30st färre försök än oss hittills i år att göra mål på.

Vi har nog som Mild antytt, fler varianter än vad folk tror.

Ponera att du står i en gröt av 10 pers inne i straffområdet. Det kommer ett stenhårt, hårt skruvat inlägg. Skall du komma rätt till den bollen, har du en jävla fördel av att du på förhand vet var den kommer landa. Det vet våra kamrater till skillnad från våra motståndare.

Alex spelar inte i Mff, han spelar i Blåvitt. Att på förhand veta exakt till vilken yta hörnan slås, har du bara nytta av om du har hörnläggare som gör jobbet och ser till att bollen hamnar just där. På den punkten har Blåvitt inga övermän i dagens allsvenska och det är egentligen den stora förklaringen.

//Bruce Banner.

Till sist. Läktarhumor när den är som bäst: "Chippen till läktarn!", skanderades när Hansson förvägrat Ijeh på sin andra solklara straff på 20 minuter. Alla kring 30-strecket uppskattade säkert också sittande ståplats retroramsor såsom "hur ska det gå i EM-92" och "pussy Saravacos"

Inga kommentarer: