2010-01-18

Nya Kamratgården

Kamratgården skall rivas och byggas ny och IFK Göteborg diskuterar säkert olika finansieringsalternativ. Varför inte hänga på dokusåpe-/byggnationstrenden i TV och göra en inredningsföljetong av bygget? Någon av reklamkanalerna skulle säkert hänga på

I första avsnittet varvas bilder från den dagliga verksamheten på Kamratgården med bilder från förr. Den berömda övergångsfaxen, de nötta bordskanterna på kortspelsbordet, fuktskadorna i omklädningsrummen och tränarnas barack zoomas in extra. Glenn, Glenn & Glenn får berätta om allt som sitter i väggarna och fader Gunnar får lite mästrande berätta om storhetstiden när en större utbyggnad gjordes senast.

I andra avsnittet intervjuas personal och spelare om hur de vill att en ny Kamratgård skall utformas, vilka funktioner de vill ha etc och Hysén, Sella och Gustav får nojsa och skämta så där härligt omklädningsrumsmässigt i flera sekvenser.

Sedan är det något eller några avsnitt från byggnationen med sedvanligt TV-mässigt skäll på hantverkare, shopping i sponsrande inredningsbutiker etc där Håkan år gå och skaka på huvudet åt inredarnas idéer. Bengan och ”Erra” Eriksson är givetvis två av snickarna.

I sista avsnittet kommer så hela truppen lunkande i badtofflor och träningsoverall och Seppo leder kanslipersonalen. Med förväntansfull min öppnar inredaren dörren och spelarna rusar in. Nicklas ”Rehab” Carlsson smeker kärleksfullt den moderna rehabcykeln med LED-TV, Robin Söder hoppar med ett ljudligt plask ned i den nya jacuzzin, Sella och Hjalmar springer som busiga småpojkar ikapp in i det nya uppehållsrummet för att paxa favoritplats vid det filtklädda spelbordet och de yngre spelarna skriker ”Shit, fan, vad läckert” när de ser TV-spelskonsolerna som är inbyggda i väggen.

Jonas och Rehn ler belåtet när deras nya videosystem förevisas med tillhörande kameror med ”JAS-teknik” så att alla spelares rörelser registreras under match. Wolfgang Pichler går igenom pulsklockornas funktioner och går ienom hur spelarna skall rapportera in sina testresultat dagligen till tränarnas databas.

Håkan grymtar lite över multimaskinen för fax/skrivare/scanner etc och på att det saknas eluttag på parkeringen så att han inte kan koppla in kupévärmaren till sin stora bil. Marknadsfolket jublar när de ser sina nya, fina headsets till telefonerna och den tillhörande bildskärmen där staplar och statistik över sålda sponsorpaket och årskort uppdateras i realtid. Anna Skipper har fyllt kylskåpen med mat och i köket står Leila och bakar nyttiga bröd som skall ge snabb återhämtning eter träningarna.

Gamla Kamrater kommer upp och grymtar högljutt över att många av de gamla svartvita bilderna satts in i digitala fotoramar och om att de numer måste lära sig en kod för att komma in och på slutet kramas alla med varandra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen dum idé!

Germund Jögler sa...

Kommer spelarna att få ligga med Laila? I så fall skall jag börja spela foppoll och göra mitt allra yttersta för att ta plats i Blåvitt.

ignatius sa...

Haha... "Oh my God!!!" när grabbarna ser batteriet med PS3:or och "Ehhh... åh, vad fint..." när man öppnar dörren till läxläsningsrummet.

Siwert Band sa...

Germund Jögler:
Laila Westersund kan de nog få ligga med men Leila bli rnog svårare.