2010-02-02

Vår förre store ledare



Nu är det ett tag sedan Göteborgs förre store ledare lämnade sin post. Det börjar märkas på diverse debatter och på tjatet inom stadens politiska sfär. På vår store ledares tid hade frågorna lösts tyst och effektivt. Vi hade sluppit den infekterade vibrationsdebatten om G:a Ullevi och det märkliga förhandlandet om G.a Ullevis hyresavtal. De är exempel på fall där vår förre store ledare resolut hade ingripit (till oppositionens förtret) och pekatr med hela handen.

Men han hyllades som sig bör vid avgången. Stadens enda kvällstidning har fortfarande en helt egen sida som bara ägnas åt att hylla vår förre store ledare vilket var honom väl unt. Vi behöver dock inte sörja alltför mycket, flera av vår förre store ledares uppdrag har gått i arv till vår förre store ledares dotter, vilket känns tryggt för vi vet alla att det där med gener skall man inte bortse från i maktsammanhang. Det finns det globala exempel på.

Dock har han inte stigit ned helt från tronen. Enligt tillförlitliga källor drar han fortfarande i många trådar med sina stora händer och styr i allt från statens relation med Volvo till pajaseriserhjulet vid L:a Bommen. Visst är han lite klädsam när han säger på journalisters frågor att ”det där skall jag väl inte uttala mig om, men eftersom du frågar så...”

1 kommentar:

Ebba von Sydow sa...

Allvarligt, hur fan ser karln ut?!!