2010-05-31

Håll klaffen!

Publiksiffrorna har dalat, krisstämpeln är inte långt borta och nu skall elitfotbollens företrädare ha krismöte.

Själv tycker jag att de skall ta en och annan spelare och ledare i örat för deras konstanta gnäll på vårplanerna. Hur sugna blir marginalåskådarna på att se på fotboll när de efter varje Allsvensk omgång får läsa och höra de främsta Allsvenska företrädarna högljutt klaga på planernas beskaffenhet och spelets usla kvalitet?

Fotbollens företrädare snackar allt mer om fotbollen som en "produkt" i underhållningsbranschen som skall marknadsföras och byggas varumärke kring. Om de nu menar allvar får de allt se till att de allt fler gnällkärringarna och prinsessorna på ärten inom fotbollen håller tyst. Vi kan inte ha förebilder och företrädare inom fotbollen som gång på gång sågar samma ”produkt”.

Tänk hur det skulle se ut i andra branscher: ICA-handlare som klagar i tidningarna över att frysarna är för dåliga så köttets kvalitet är bara för dåligt, ledande Bilia-handlare intervjuas i tidningarna och säger att de säljer så få bilar för att kvaliteten på dagens bilar är så usel och för dyra för sin kvalitet. Det skulle knappast ske.

Spelets kvalitet och planernas beskaffenhet får andra klaga på, men inte de som skall vara de främsta marknadsförarna, spelare och ledare, det är oprofessionellt. Och ett säkert sätt att gräva fotbollens grav några centimeter djupare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med, ett jävla gnäll har det varit under våren. Skärpning!

Anonym sa...

To the point -again.

Anonym sa...

Ord!

Anonym sa...

Har ni dött?