2006-10-03

Öh va?

Snuffe Åkeby rasar idag över att en av hans söderbröder blåste bort ett MFF-mål på söderstadion. Bortsett från att det den här gången är säkerställt att det inte var offside, så liknar tjötet, det tjöt som omgärdade ett mål av Djurgården hemma mot Giffarna på övertid hösten 2001.

Vad är det med stockholmare? Det är linjedomarn som avgör offside. När linjedomaren vinkar, blåser domaren - alltid. Det hade Fröjdfeldt också gjort. Jag vet för jag var på Ullevi hemma mot Dif förra hösten.

Sedan kan man ifrågasätta en annan sak. En fjärdedomare skall hålla lite koll på bytena, ta emot skit från tränarna och lite till. Kompetensenskraven brukar sträcka sig till en lokal gubbe på div 3-nivå och det är allt förbundet tycker det är skäligt att betala för. Men om förstedomaren skadas, varför ersätts han inte av en linjeman i stället för fjärdedomaren?

2 kommentarer:

Kent Brockman sa...

Förundrades också över att fjärdedomaren gick in och tog huvuddomarplatsen. De gånger jag sett domarbyten på Gamla så har alltid en av de assisterande domarjävlarna gått in som huvuddomare.
Div-3-domare som fjärdedomare, är det därför vi ofta ser Ukalovic som det på våra hemmamatcher?

Studiomannen sa...

De brukar ha elitdomare som 4:e domare på derbyn. Jag har frågat.