2006-10-02

Bondjävlar

Det finns en debatt. Det är ingen jättehet debatt om sexiga saker som fastighetsskatt, vårdnadsbidrag, palestinafrågan eller vem som blir Blåvitts nästa tränare. Men det finns en debatt.

Vem bör bli näste James Bond? Det sägs att Sean Connery begick ett misstag som gick tillbaka till Bondsfären efter Lazenbys fiasko, att han borde vilat på sina lagrar från forna stordåd i stället för att komma tillbaka (har inget med Kjell Pettersson att göra). Men jag förstår Sean. Rollen som James Bond är nog inte jätteenkel att tacka nej till. Så vem skall nu ta över efter Brosnan? En del lobbar för Robbie Williams, men det vete fan. I min värld kan inte dabbelowsäven ligga i poolen och glassa i slutscenen med hela överkroppen täckt med tatueringar. Robbie har inte den stil och klass som krävs för detta uppdrag. Men vem fan har det egentligen?

En annan fråga är vem i Blåvitt som bäst skulle passa som Bond. Några kan man utesluta direkt, de flesta faktiskt. Bengan dyker upp i skallen, men känns inte han lite för bonnig egentligen? Jag menar jakt, fiske och hunduppfödning som hobbies. Det är bara dialekten som skiljer honom från Ingesson, en annan otänkbar kandidat om han fortfarande hade spelat. Nej Bengan faller för hans norrländska själ. I stort sett resten av laget faller på att dom antingen är blonda ljushuvuden eller av ickeeuropeiskt härkomst och känns därför inte tillräckligt bondiga enligt min mening. Kvar finns två namn. Stefan Selakovic och Hjalmar Jonsson. I den ena ringhörnan har vi den charmigt leende juggen som är ond mot de onda (domarna) och inte sällan trots mindre storlek kan brotta ner bestar likt Jaws och Zwirzdauskas. Hans nackdel är väl att han tenderar att åka fast. 007 skulle aldrig ha åkt dit pga en husrannsakan. I den andra ringhörnan hittar vi den perfekte spionen från Island, Hjalmar Jonsson. Perfekt spion då han kan smälta in i vilken omgivning och lära sig språk och dialekt på nolltid samt alltid gör ett lojalt jobb oavsett vem som är M och Q för tillfället, han överlever dem alla. På minuskontot befinner han sig dock lite för långt ute på vänsterkanten. Aldrig positiv i agentkretsar.

Vad tycker ni? Vem av Sella och Hjalle är blåvitts Bond?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle nog säga att Ölme är min Bond.

Han har glimten i ögat, hakan, och den där blandningen av explosivitet och smygande kattlikhet i kroppen som symboliserar Bond.

Men måste jag välja mellan dina två alternativ, så blir det Hjalmar. Sella känns för snäll.
Hjalmar törs göra dödligt farliga saker utan att darra på manschetten.

Tyvärr misslyckas han alltid.

Svårt val.

Bruce Banner sa...

Ölme var ett alternativ. Men han är blond. Man kan inte ha en blond bond.

Anonym sa...

Vet den gode Banner inte vem som spelar Bond nuförtiden? Det har ju varit klart i bortåt ett år och den nya filmen är ju nästan färdiginspelad. Craig, Daniel Craig var namnet.