2010-04-13

Ligganalys

Efter min ursprungliga kontaktannons, dvs den om en kåt persiska som håller på Blåvitt, har liknande populärkulturell smak som mig samt är mellan 22-25 år alt. 30-35, så fick jag flest frågor kring åldersgränserna. Jag ratar helt enkelt schablonmässigt 25-30-åringar för att det är då dom vill skaffa barn, fokusera på karriär, flytta ihop och dylik skit. Jag tror vi män har ett liknande åldersspann, men jag är osäker på vilket det är. Hur som haver, inget för mig. Varför just 22?

Jo det är den gyllene regeln, som vunnit stort erkännande bland annat på min kvinnodominerande arbetsplats där man sitter med miniräknare och räknar på om dom kan pimpa ut sina döttrar till mig eller inte. Halva din ålder, plus fem. Där har vi det. Mäns skamgräns för en partner oavsett läggning. För mig blir det således (34/2)+5= 22. Att gå under den gyllene regeln, skapar problem, oro och stigmatisering enligt könsmaktsordning. Kort sagt, det blir svårt för dina vänner att förhålla sig till och acceptera ditt ligg.

Det stora problemet kring denna normativa ligganalys har hittills varit att komma på en liknande för tjejer. På ett extrainsatt personalmöte har vi således stött och blött frågan och vänt på alla tänkbara stenar med hänsyn till könsmaktsordning, kvinnligt omklädningsskryt i förhållande till bejakande den egna sexualiteten samt vurmandet för "äldre män". Vi kom fram till att det inte finns någon undre åldersgräns egentligen mer än myndig ålder vilket ju innebär minst 18. Kvinnors gyllene regel och skamgräns för liggbar ålder går uppåt. Dubbla din ålder, minus fem. Syster Bex som tillhör min årskull skulle således komma undan med (34X2)-5= 63. Detta innebär en potentiell parmiddag i spannet 22-63 år gammal. Skulle jag och Bex diskutera "framtid", vet jag två som skulle himla med ögonen.

Orättvist säger ni. Bex får ligga mellan 18-63, medan jag har 22 till evigheten. Visst, det kan tolkas som ett sätt för det patriarkala samhällets förtryck och kontrollerande av kvinnans sexualitet. Men ponera samtidigt hur en manlig svensk kulturpersonlighet skryter offentligt om hur han går till prostituerade och får rejält med ryggdunk av sina manliga kollegor för att han bejakar sin inre sensualism. Skulle det hända? Nej, men har hänt med en kvinnlig dito, vad det nu var hon hette. "En torsk, är en torsk", gäller bara om du har task.

Till sist.
Måste delge offentligheten om en väldigt finstämd scen efter senaste kränkningen på Gamla Ullevi. Det började med att någon ville dra igång en mobbingkampanj om mina inte direkt imponerande sentida sexuella meriter. Det slutade dock i att ett antal farbröder på 30+ , stod i ring och bekände hur sällan dom får komma till, till övrigas fnitter. Omvänt högstadieskryt inför en odelat skadeglad publik. Vackert och finstämt och får mig att dra ett favoritcitat till minnes.

The only true currency in this bankrupt world, is what you share with someone else when you're uncool.
(ur filmen Almost Famous.)

9 kommentarer:

Bob sa...

I´m always home.

feldgrau sa...

Som Chalmerist måste jag naturligtvis först och främst påpeka en stor tabbe i texten, nämligen att Syster Bex inte skulle komma undan med (34x2)-5=63 utan istället med (34-5)x2=58, vilket är konsistent med att en 58-åring skulle komma undan med (58/2)+5=34.

Sen bör det även påpekas att det råder oenighet gällande den additiva faktorn. I min umgängeskrets är det 7 snarare än 5 år som ska adderas till halva åldern.

Bruce Banner sa...

feldgrau:

1. Men då utgår du från något sorts matematiskt paradigm om ett linjärt samband. Bex får, när hon är 58, ligga ner till 18. Om du menar något annat, har jag missförstått dig och då får jag väl ge mig eftersom du är smartare än mig.

2. Jag vidhåller bestämt att jag får ligga ner till 22. Men det är som sagt på den absoluta, nedre gränsen.

feldgrau sa...

BB/ Nja, du har nog missförstått mig. Men grundtesen är att Bex som är tjej och 34 enligt ditt sätt att räkna får ligga med en man på 63 år. Fast en man på 63 år får enligt din andra regel bara ligga med tjejer ner till 63/2+5=36,5 år. Det är för att du rent matematiskt gjort ett misstag, du kan inte bara byta x till / och - till +, utan du måste så att säga flytta över uttrycket till andra sidan:

Matematiskt:

Åm = mannens (max)ålder
Åk = kvinnans (min)ålder

Åk=(Åm/2)+5
dra bort 5 på båda sidor
Åk-5=(Åm/2)
multiplicera med två på båda sidor
(Åk-5)*2=Åm

GB sa...

Feldrgau - Om en 34årig kvinna skulle komma till en 63årig man och säga att hon vill ligga med honom så känner jag att:
1. Unna honom det
2. Han aldrig i helvete lär gör en matematisk analys innan han tryckt i sig en burk Viagra.

Ängel i Mölnlycke sa...

Kul att få läsa ett helt inlägg med ett leende.

Bruce Banner sa...

Gött feldgrau, nästa gång jag gör en ligganalys skall jag stämma av matematiken med dig innan. Jag får göra en uppdatering.

becka sa...

Potatoe, potato Broder Bruce och Feldgrau! Era kalkyler är bortkastade på mig då ni aldrig kommer se mig med vare sig en 63åring eller en 58åring, inte ens när jag själv befinner mig där;-)

Bruce Banner sa...

Chris Cornell när han kommit upp i åren?