2008-06-03

Och den ljusnande framtid är svår

Gick genom stan förra torsdagen. Trafiken i innerstan var helt uppsnärjd på grund av alla långsamt framåtsträvande studentbilar, med alla dessa gapande, dansande, överlyckliga studenter. Björkrisdekorerade lastbilsflak med halva skolklasser skrålandes ut pophits från 80-talet, sjukt snygga 18-åringar och deras dygnetruntkåta, manliga klasskamrater. Nu var dom på väg hem för att äta rostbiff och smörgåstårta. För att få en massa pengar, presenter och kramar från mormor. Sedan väntar en utgång med samma gäng igen. Baluns på Valand eller Gamleport, I´m yours-allsång, fyllehångel, rödvinsspyor, efterfest och frågetecken kring om den där kondomen i plånboken fortfarande verkligen är hållbar. Om du har tur det vill säga.

Håkan Hellström skriver i Zigenarliv dreamin´ om att "jag saknar inte mycket, men jag saknar illusionen om att allting kommer ordna sig". Jag kan relatera till det. Jag är avundsjuk på deras glädje och framtidstro. Att de har 50 pers som alla tillhör kategorin "en av deras bästa vänner", kill och tjejkompisar, strulångest, att kunna projicera alla dina vedermödor på obesvarad kärlek samt att de antagligen kommit in på den där utbildningen de tror att de vill läsa. Avundsjuk, men samtidigt lite småaktigt skadeglad. Dom jublar över att deras livs bästa tid är över. Och den ljusnande framtid är vår....Vilken jävla blåsning. Dom skulle bara veta vilket liv som väntar. Att livet väntar, verkligheten.

Bitter? Inte på studenterna, men väl på de som går genom livet som vore det en enda lång studentfest. Dom finns tyvärr. För dom andra är det bara att beklaga och välkomna in i klubben.

4 kommentarer:

Pentito sa...

Underbart skrivet som vanligt bruce. :)

Anonym sa...

Suveränt BB, tänkte på precis samma sak här igår när studenterna skrålade som aldrig förr. "Varför är de så glada" frågade vi oss alla men kom på att enda anledningen som håller är att de får supa hela dan. Att få dricka bärs på morgonen utan att folk tycker man är konstig är fan inte det sämsta. Dessutom tycker jag att det är skandal att så många studentbilar hade studentsångerna på stereo, sjung själva för bövelen.

Anonym sa...

Det jobbiga är ju att inse att man får sån ångest för dem för att man blir varse om alla de drömmar och tankar man själv inte förverkligade.

Studenter är grymma, får fan försöka bli lika framtidsoptimistisk själv. Att kunna supa med gott samvete en hel jävla del är inte fel om man gör det i gott sällskap.

Brokken, för fan, det får bli en öl eller tre någon dag framöver.

/ J

Till er andra så kan jag bara rekommendera att klicka på mitt namn och komma till min än så länge inte så aktiva blogg. Rom byggdes sannerligen inte över en natt.

becka sa...

Har glömt att ge dig en komplimang för din superba label! Lysande broder.