2008-06-13

Rätta mig om jag har fel

Men har inte TV4 en gräddfil in till de allsvenska arenorna med egna presskonferenser och dylikt?

Appropå artiklar som den här då...

Förbundets Svenska Spel-media är väl inte så himla fin egentligen. Men i jakten på exklusiva intervjuer dvs intervjuer som du och ingen annan får tag i, så blir trenden allt tydligare att man kompromissar allt mer med journalistiken. Någon som tex TV4 är bäst i klassen på. Vem har tex glömt reklamfilmerna för Nik...flåt "exklusiva intervjuerna" med Zlatan?

TV4:s sändningar i övrigt då? Införsnacket har jag prioriterat bort sedan länge och har ingen åsikt om Jidhes insatser i Kungsan. Visst, det har varit provocerande mycket reklam, tydligen 12 av 15 pausminuter. På resterande 3 minuter, hinner man visa eventuella mål, man hinner reagera över hur rakt Brolin sitter i ryggen (har hon diskbrock?) samt uttala små besvärjelser över Magnus Hedman. Annars har sändningarna varit OK faktiskt. Det har varit befriande att TV4:as TV-avtal inte gett dem fria händer att TV4-fiera allt för mycket. Inget Ekwallnonsens vid sidlinjen, inga mål eller liveintervjuer och TV4 har vad det verkar inte haft inflytande om när avsparken skall slås eller om den eventuellt skall göras om. Sedan kom Sverigematchen.... Ekwallska kommentarer om kostymer mitt i kontringar, en fjantig studio på planen etc.

All reklam skall ju förresten ge gratis TV. Varför måste då krögarna punga in pengar till Sherman för att visa matcherna? Min sista undran är följande. Har TV4 betalat visningsrättighet för slottet? Att visa slottet i bakgrunden bör ju vara en strategi av Sherman att förbättra sändningens kvalitet och därigenom tjäna mer pengar. Borde inte slottet få vara med och dela?

Inga kommentarer: