2006-05-20

Överläppsorientering

Tänk att du är ett mycket bra hårdrocksband, men saknar ett riktigt bra bandnamn. Vad väcker anstöt, berör och ger uppmärksamhet? Någon satanistiskt? Nej det har gjorts så många gånger förut, något sexistiskt? Nej, ta något riktigt kontroversiellt i stället. Något som verkligen retar upp folk. Döp namnet till Mustasch.

Det pågår en ny folkrörelse i Sverige nu. VM-mustasch. Känner ni att detta är något för er, gå in på www.vmmustasch.se och skriv upp er. Andemeningen med folkrörelsen vet jag inte. Kanske är det att ge ett stilfullt alternativ till ansiktsmålningar, kvällstidningssponsrade pajashattar och upphängda svenska flaggor med "brämhult" skrivet i mitten. Kanske är det för ett genuint intresse för mustascher i allmänhet och man använder sig av VM för att sprida sin lära. Eller är det månne för att man en jävla månad vart fjärde år, ska få lov att se ut hur man vill.

Kvinnor tycker inte om mustasch och antalet män som kommer undan med det är inte många. Tom Selleck är en och....nej jag kommer inte på någon mer. Kvinnor tycker verkligen inte om mustasch. Men i ärlighetens namn. När det nu är dags för den där månaden som uppstår vart fjärde år, vad skall man prioritera? Iofs brukar jag och brorsan odla julmusch varje år, men den rörelsen har inte riktigt fått samma fäste ute i Svea Rike. Kvinnors agg mot musch har dock inte bara negativa konsekvenser. Det blir en väldigt avspänd och avsexad atmosfär. En praktfull tangorabatt kan faktiskt liknas vid att umgås med lesbiska tjejer. Noll vibbar i luften, avslappnat och trevligt och man vet att man ändå inte har något att komma med.

Hur det går för mitt odlande? Sådär än så länge. Min musch är väldigt utåtriktad vilket gör att den ser ännu glesare ut än vad den är. Kanske lite mascara skulle göra susen?

5 kommentarer:

Kent Brockman sa...

Mustasch är alltid helt rätt.
Har haft min tango-liknande variant i snart 3 år.

Dessutom så behövs det fler mustascher på plan. Var Lennart Nilsson den senaste i de blåvita färgerna?

Anonym sa...

Fanns faktiskt en lärling, eller va fan han nu var, i början av 90-talet som hette Gabriel Karlsson och hade en prydlig mustasch. Jag får konsultera nåt gammalt änglablad. Annars har det väl inte funnits nån sen Lennart?

Anonym sa...

Nja, Gabriel Karlsson är väl en ihopmix av två spelare? Tror dessutom inte att han var lärling, utan ordinarie a-truppsspelare. Joakim Karlsson tror jag att hette och kom från Blekinge. Han kom samma säsong som Gabriel Johansson, som kanske kom från Kållered eller dylikt.

Joakim Karlsson hade hur som helst en fin-fin pröjs.

Studiomannen sa...

Tänker raggarbil, Snowstorms Sommarnatt och synliga matrester när jag grunnar på musch.

Men vafan om det finns slutspelsskägg är det klart att det finns VM-mustascher!

Odla på.

Anonym sa...

Att "Mustasch är läppens sätt att tala själens språk" vet alla som har lite självinsikt.

Frågan är bara vilken specifik mustaschmodell man väljer för att garantera att stödet finns där för vår VM-trupp?