2006-05-30

Kvällspressen - igen...

Så har de gjort det igen. Snaskat till det lite extra för att sälja lösnummer. Aftonbladet (som tidigare betalt nynazister för att ta bilder, haft pedofiler som skrivit artiklar om sexbrott mm) hade igår en stort uppslagen intervju med ett av offren från Västerhaninge där två flickor knivskars och våldtogs. Även om föräldrarna givit sitt samtycke till att bli intervjuad med bild och namn så tycker jag att Aftonbladet borde andats djupt och tänkt efter både en och två gånger innan publiceringen. En familj i chock kanske inte ta de mest underbyggda besluten man kan tänka sig. Dessa intervjuer är något de förmodligen kommer att ångra djupt inom en snar framtid.

TV4 försökte få tag i ansvarig utgivare men denne var oanträffbar. Precis som journalisten som ljög om Persbrandt i Expressen och även senare Otto Sjöberg så ville han inte ta en diskussion om det etiska i det han är ansvarig för. Om de nu skriver saker med namn och bild som läses av miljoner läsare så måste de kunna ta en diskussion om sina klavertramp. Jag hoppas innerligt att Otto Sjöberg fälls för Expressens falsarier om Persbrandt.

Eller varför inte sätta upp stora affischer med olika snaskiga lögner om de ansvariga utgivarna och journalisterna. Gärna i de hemtrevliga villaområdena där de är bosatta. En "Gunnar Rehlin-campaign" helt enkelt.

Inga kommentarer: