2007-02-22

Heeela Sverige skrattar!

Såg rubriker och löpsedlar om snökaos idag. Vad för sorts proportioner har man om man nästan jämför 15 cm snö med en naturkatastrof? 15 cm snö är vad min norrländska farmor kallar för rimfrost. Hur jävla fjolliga är vi i storstadsregionerna på en skala egentligen? Och hur dumma, arroganta och självsäkra är vi? Vi vaknar upp på morgonen, tittar ut genom fönstret och slås av häpnad av det faktum att vi inte bor i Karibien. Sibirien ligger närmre sanningen, givet vårt geografiska läge. Hörde från Skåne på radion idag. Ta inte bilen, ta inte bilen, ta inte bilen. Det budskapet hade gnuggats in de senaste dagarna. Vad gjorde folk? Jo dom tog bilen. Eller ta halva Stockholm som i december uppmanats att inte ta bilen, folk tog bilen och halkade av vägen med sina sommardäck. Tänk på den stackars andra halvan av Stockholm som satt fast i köerna med sina vinterdäck och tvangs bajsa på motorvägen...

Resten av Sverige skrattar säkert och det är gott åt oss.

2 kommentarer:

Anonym sa...

oj, om två av varandra oberoende källor hänvisar till samma Best Browser In History, så måste det ju vara så! Ytzhang0210, I owe you one!

becka sa...

Fast jag skrattade inte när jag stod på en busshållplats utan busskur och frös i femtio minuter eftersom vagnen som skulle ta mig till jobbet hade fastnat pga "snökaos"