2007-02-18

Hänt i veckan

Ett tag sedan jag bloggade. Veckans fritid har gått åt med att debattera huliganism med baraben-Frankie. Ett sällan skådat slöseri med tid eftersom han på gott och ont är en enveten herre som aldrig viker en tum från sin ståndpunkt. Ett slöseri med tid eftersom jag rätt envis själv vad gäller att få honom att erkänna att han hade fel….

Blåvitt höll nollan för första gången i år. Tillfällighet, resultat av den defensivinriktade träningen eller på grund av Hjalles återkomst i startelvan. Fritt fram att spekulera.

Ekwall blir tokig på att viktiga farbröder tror att dom har viktiga synpunkter att tillföra fotbollen. Kan inte annat än hålla med Patrik. Så håll käft….

Inövade målgester är något av det vidrigaste jag vet. Om FIFA vill stoppa det, så more power to them. Det är inget spontant i att slita av sig tröjan för att visa upp det redan planerade budskapet på tröjan han har under. Reklam eller vad det nu månde vara. Det enda acceptabla är väl när en av hemmapubliken konstant utvisslad spelare går och gör mål, hånar tillbaka. Som tex Mourad på Söderstadion 2004 eller Ishizaki på Gamla Ullevi i år. Då får hemmapubliken skylla sig själv och jag själv hade gjort likadant. Något spontant är det dock inte.

Mina favoritmålgester har väl egentligen Matt Le Tessier eller Torbjörn Nilsson som upphovsmän. Dra 2-3 gubbar, avsluta med en chip i krysset och jogga lite generat mot egen planhalva med på sin höjd en knuten högernäve i axelhöjd samt omringade av med och motspelare som uttrycker sin stolthet över att befinna sig i samma sammanhang och en publik som tar sig för huvudet och undrar om dom sett rätt.

Acceptabla målgester:

1. Böghög – Uppstår vid fula, grisiga skitmål i slutet av extremt viktiga matcher som blir avgörande. Tex Långås på söderstadion 2002. Vinster vid straffsparksavgöranden är ett annat bra exempel på vanliga böghögar. Men som blåvit har jag inga erfarenheter av detta.

2. Hoppsaskutt. Gerd Müllers gamla specialare där han rusar gärnet i blindo och stäcker upp armarna så kraftigt i luften att hela kroppen lyfter några decimeter. Ser roligt ut, är spontant och bara måste vara totalt befriat från den sociala kompetens som annars skiljer vuxna människor från barn, fyllon och husdjur. Utfördes även väldigt stilrent av nyss nämnde Torbjörn efter hans 3-0 mål i UEFA-cupreturen 1982.

3. Tardellirusningen. Ursprunget är givetvis Tardellis reaktion på hans mål i VM-finalen 1982. Det är en status av total eufori, där den inblandade omöjligen ens vet varför han jublar, han vet bara att han måste springa allt vad han har. Annars sprängs han. Gustav Svensson gjorde ett trovärdigt försök i år hemma mot Elfsborg.

Resterande målgester kan dra åt helvete. Inte minst Roger Milla-danserna och handvolterna. Det borde likställas med doping och ge minst två års avstängning.

Kamrat Laul (vi är medlemmar i samma klubb), tycker att Lasse Lager skall avgå pga Zlatan-historien, att han skapat en situation där något sådant kunde hända. Själv tycker jag att Lasse per definition alltid skall avgå, men kanske inte av denna anledningen. Dagen innan spritluckan-storyn satt han med i ett möte om hårdare ordningsregler samt tydliga besked vad gäller förseelse-konsekvens. Att Zlatan och hans två amigos inte trodde att de skulle efterföljas den här gången heller är en annan femma.

PR-nissen i mig frågas sig vad Lasse Lager har att förlora på att stänga av Zlatan från landslagsspel. Han tackar ju ändå nej så länge Lager sitter kvar på sin post. Och när det sedan är dags för nästa förbundskapten, ja då blir det ju i så fall eventuellt landslaget som tar Zlatan till nåder i stället för tvärtom. En enorm prestigeseger i sammanhanget. Så stäng av Zlatan Lasse!

Nya Malmö stadion blir 180 miljoner dyrare. Varför känns den siffran igen?

Tydligen finns det två blåvita bloggar som groggar. Om den delar vår passion för Björklöven i hockey, återstår att se. Ingen kan älska löven som oss. 6-1 mot bajen idag för övrigt. Heja.

På grund av en ovilja att plita på nytt kontrakt, så kommer inte Jeffrey Aubynn och George Mourad, prioriteras i årets respektive startelvor…Eftersom vi behöver en mittfältare och bajen vill bli av med Aubynn och skulle ha nytta av George, så ligger ju spekulationer om ett byte inte så långt bort. Tanken på Aubynn i Blåvitt tar emot, även om han egentligen är perfekt spelartyp. Tanken på Teddy Lucic i Blåvitt tar också emot. Både Teddy och Jeffrey i Blåvitt tar emot ännu mer, trots att dessa båda skulle medföra guldstrid i stället för mittskiktsbjäfs. Teddy och Jeff tar alltså emot, men det är en hård värld där ute och det är mycket som tar emot här i livet. 11 år utan guld till exempel.

6 kommentarer:

Frankie sa...

Viker sig en tum gör man bara om motparten har bättre argument, så varför vek inte du dig flera tum? ;)

Frankie sa...

Förresten, en spelare som slåss, lipar och filmar kan väl aldrig ses som den "perfekta spelartypen"?

Kent Brockman sa...

Ser gärna fler Hoppsaskuttande efter mål, ger fin 70-talskänsla. Gärna med tajta shorts.

Tardellirusningen kräver närmast VM-final för att funka. Annars får Dennisdyket funka som vardagsersättning.

Bruce Banner sa...

Frankie:
På A svarar jag att jag inte kan minnas att du någonsin ändrat ståndpunkt. Inte ens vad gäller Vasquez kontra Wowoah.

På B svarar jag. Stor, stark, snabb, teknisk med grymt tillslag och spelsinne. Synd bara att han är ett sånt ägg. Det tar emot, men det är det mycket som gör. Hade förresten inte tackat nej till Totti heller.

Kent:
Framför allt bör shortsen vara korta. Dom skall ta slut i höjd med hängpungen. Det är riktiga kortbyxor det.

Anonym sa...

Jeffrey Aubynn är monumentalt överskattad, otroligt lat och drar dessutom kokain på avenyn när han är i Göteborg, så nej tack.

Anonym sa...

Tardellirusningen kan även förklaras av en tillstånd av total efedrin, Lex Maradona.
F.ö. gjorde Torbjörn 2-0-målet i Hamburg...