2008-05-18

Jämrans snipp-kanal

Många skäller på förbundet just nu. För Kentarosoppan, men att man säljer TV-rättigheter för högstbjudande är inte jättekontroversiellt för mig faktiskt. Faktum är att det sker ganska ofta i en marknadsekonomi. Att Kentaros sedan säljer samma sak två gånger, är faktiskt inte Lagrells fel.

Men helt fria från skuld är man dock inte. Man har tillåtit TV4-fieringen av svensk fotboll och det är däremot oacceptabelt.

*******************************

Man har avbrutit en match och gjort om avsparken, för att deras sändning inte hade hunnit komma igång.

Man har avbrutit en match för att göra liveintervjuer med målskytten.

Man tar fokus från matchen till förmån för totalt ointressanta liveintervjuer med andretränarna.

Man har stalkat en utvisad Rajalaksos väg in mot omklädningsrummet. Nästa TV-avtal kommer ge dem tillträde till och med in i duscharna.

Man slänger in en bild på Ekwall med en mick i näven som entusiastisk skorrar fram att Eldin Karisik värmer upp mer intensivt nu.

Man har tvingat fram att spela en cupfinal mindre än 48 timmar efter en viktig allsvensk omgång och nej, så tätt spelar man inte ens i England.

Man har nu samlat nästan en hel cupomgång till norrländskt snöblask inför högst 13 åskådare. Och att just detta skulle vara förbundets dumma idé, det tror jag helt enkelt inte på. SvFF har bara gett med sig än en gång för "fotbollskanalens" önskemål/orders.

Efter målintervjuerna, skrev jag att fotbollen dött en smula och ironiserade över att det snart kommer liveintervjuer med domarna efter kontroversiella domslut. Det har faktiskt skett, iofs bara i innebandy än så länge men det kommer. Var så säkra.

Sett till ovan får jag se till att krysta fram en ny profetia om TV4:s framtida förehavanden. Inom två veckor kommer vinnarna av Körslaget, ha spelat in en ny och halvofficiell EM-låt.

**********************************

Till veckan väntar en Champions Leaguefinal i Ryssland. Det bör bli en frustrerande sändning att titta på för Pekkari, Nunstedt, Scherman, Ekwall och Vitt-Ola Wenström.

-Var är liveintervjuerna med Chelseas målvaktstränare?
-Varför frågar ingen Ryan Giggs om vad han tycker om Zlatan?
-Varför visar dom matchen och inte Ekwalls liverapporteringar om hur bänkspelarna stretchar? -Var är Henke?
-Var är grej of the day?
-Varför har inte vi värvat den briljante superexperten Bosse Pettersson än?
-Varför har dom inte tre timmars införsnack?
-Och hästarna, var är hästarna? Inte ett enda travlopp, inte ens dagens dubbel från Mantorp har vi fått se. Inte ens i halvtid.

Inga kommentarer: