2008-05-22

Lite tragiskt är det allt

På tåget läser jag en tidning där supporterlägret Camp Sweden beskrivs. På något vis låter hela lägeridén lite tragisk. Här åker man ned till en av de allra mest sympatiska delarna av Europa med god mat, trevliga människor, underbar natur och trevliga små byar på fjällsluttningarna. Då skall folk bo på en plats med bara svenskar, de skall äta köttbullar, läsa Aftonbladet, se Markoolio på scen och ha After Beach varje dag. Det är inget spelbart odds på att det kommer att spelas Thomas Ledin, Magnus Uggla, Snowstorm, Orup och Per Gessle av de olika live-banden. Där kommer finnas svensk polis, svensktalande personal och det går att betala med svenska pengar. Du kan alltså leva i ett mini-Sverige i en månad och aldrig behöva umgås med några andra än svenskar trots att du befinner dig i ett annat land. Som sagt, lite tragiskt är det allt.

Bland dessa svenskar som väljer livet i Camp Sweden-kokongen finns säkert en och annan som tycker det är mycket märkligt med invandrarna i Sverige som klumpar ihop sig i samma förort.

5 kommentarer:

Anonym sa...

En extra krydda med er (även i övrigt extremt högklassiga och eminenta) blogg är de hysteriskt putslustiga och klockrena etiketter.

"Sefastsson" t.ex var klockers!

*applåder*

Anonym sa...

Håller med helt. Vem fan skulle vilja bo där liksom?

Anonym sa...

Bodde tyvärr 2 nätter på Camp Swedens ställe i Hamburg under förra vm och det var som att bo i helvetet eller vara på en gymnasiecharter. Minns speciellt en kille byggd som Obelix med en "good guys goes to heaven, bad guys goes to Pataya" t-shirt. Ska hålla mig jävligt långt ifrån camp sweden i år.
/Benny

Anonym sa...

Å andra sidan, så är det ju hur många svenskar som helst som väljer att campa på diverse campingplatser runt om i landet varje år? Att då under flera dagars tid få uppleva en campingplats utan griniga gubbar och gnälliga ungar och fylld med folk som bara vill festa, måste väl ändå vara så nära himmelriket man kan komma för dessa människor?

Bruce Banner sa...

Ett minisverige som campar i ett land med billig öl är ingen höjdaridé. Kommer bli som Roskilde. Lerigt, bakfullt, allmän misär och en galopperarande epedemi av könssjukdomar.