2007-01-12

Imperfekt, presens och futurum


Arenahistoria




Det var en gång en arena som hette Gamla Ullevi. När hon byggdes var hon modern och själva måttståcken för hur en fotbollsstadion skall se ut. Sedan hände inte ett skit på 75 år. Modern Gamla Ullevi, som en gång varit en oskuldsfull och öm jungfru, hade förvandlats till en ond och bitter gammal nucka som kidnappade sina gäster och skickade hem dom smutsiga, regnvåta, hungriga och pissnödiga. Det var svåra tider.





Efter ett decennium av stötande och blötande med de onskefulla makthavarna, byggdes det en arena i en liten håla 7 mil öster om Göteborg som heter Borås socken. Jag vet, sa den elake vasallen till sina underhuggare och hejdukar. Vi bygger en ännu fulare arena än den i Borås socken. Inte ens Gustav Vasa skulle kunna förtrycka sina undersåtar så effektivt.


Men gudarna ville annorlunda och skickade ned hela horder av änglar ner till jorden som med envishet och passion beskämpade tyrannerna och startade en folklig resning mot dess förtryckare.



Ja till och med Göteborgs Posten höll sig undan. Gamla Ullevi mötte en reinkarnation och återföddes som den ömma och sköna jungfru hon en gång var.









Sen levde de lyckliga i alla sina dagar. I alla fall fram tills Gais och Öis fattade tycke och flyttade ut. Till Överåsvallen. GÖ&IS trivs enligt uppgivt mycket bra där. Och Änglarna? Ja dom hade efter 15 år blivit så många att dom blev tvungna att bygga ut. Ett etage till på 13000 åskådare så att det nu fick plats för 30 000 änglar.

Tack alla ni som bråkat, kämpat och inte gett sig trots det hopplösa läget.

Snipp snapp snut, nu måste Banner logga ut.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhhh, jag älskar sagor!

Särskilt de som får lyckliga slut för de goda...

Anonym sa...

Vart kan man läsa om förbättringarna som är gjorda sedan 'upproren' mot arenan?

Härlig blogg btw.

Bruce Banner sa...

Henke:
Tack

Ano:

Första och andra uppropet var mot en permanent flytt till Nya. Sedan var det uppropet mot det fula schabraket med öppna hörn. Det senaste vi fått igenom är väl stängda hörn, fasta storbildskärmar samt kombiplatser, bättre faciliteter till kvinnor och funktionshindrade.

Anonym sa...

Ahh bra där.. glöm inte resturanger och fasta försäljningsplateser!