2009-07-13

Naturen är vår vän mot guldet

Elfsborg visade igår på nytt sin oförmåga att vinna matcher på annat underlag än plast. Jag är förvånad över att inte Elfsborgs svårigheter att vinna matcher på naturligt underlag uppmärksammats mer. Tvärtom har deras ibland ganska komiska gnäll på underlaget mötts av en märklig förståelse. Att inte kunna vinna på alla underlag är ändå ett tecken på oförmåga. I och med att de nu gjort sina bortamatcher som skall spelas på plast och bara har bortamatcher på naturgräs kvar så talar det till Blåvitts fördel i guldkampen. I takt med att höstplanerna blir allt sämre, tyngre och blötare så blir det allt svårare för Elfsborg att vinna sina bortamatcher och jag ser fram emot de fantasifulla ursäkterna efter de hårda kamperna mot naturens krafter (långt gräs, glest gräs, blött gräs, gyttjigt gräs, hårt gräs etc). Blåvitt kan vinna på alla underlag så naturen är vår vän.

Ikväll får vi dock stryk med 2-1 mot AIK och Gustav ”Frings” blir utvisad efter två gula. På grund av HIFs svajande dagsform och Elfsborgs oförmåga att acceptera naturen som den är så ser jag AIK som det stora hotet mot vårt guld, men i stort så är jag säker på att vi tar vårt 19:e SM-Guld i år.

8 kommentarer:

Kuba sa...

Väl skrivet, men hoppas för allt att du har fel ang. dagens drabb. 0-1 Bjärs gör sitt sista och tackar för sig.

Mattias sa...

I stort sett säker alltså. Konstigt nog spred sig en trygghet i min kropp när jag läste det här.

Anonym sa...

Pajas, om du kollar ett par år tillbaka så ser du att IFE var starkare på bortaplan än hemma. Men du är ju ett fiskjon så annat är väl inte att vänta

Kuba sa...

Moder natur plockar våra backar en efter en... Är det någon som förstår vad som händer?!

jozo sa...

Elfsborgs gnäll är faktiskt rätt underhållande.

Måste man hitta undanflykter är underlaget, dommarna, motståndet eller otur alltid ett bättre alternativ än att gå till sig själv och säga "vi suger när vi inte är vana vid underlaget". Skulle säga att det handlar om mognad men vad vet jag.

Siwert Band sa...

Anonym pajas:
Ja, ett par år tillbaka var ni starkare på bortaplan än på hemmaplan, men det har väl absolut ingen relevans nu?? Är det ens samma spelare i IFE nu som då?

Det är ert "nya spelsystem" som firar triumfer på plast, för några år sedan firade er kontringsfotboll triumfer på bortaplan.

jozo sa...

Siewert:

Det var inte kontringsfotboll, dom satsade på snabba spelvändningar...

Unknown sa...

Nu har det åtminstone fått LITE uppmärksamhet från mediefolk: http://fotbollsreportern.blogspot.com/2009/07/grasallergiker.html