2008-11-10

Fram med groggen

För nu brakar det stockholmska kaoset igång för fullt. AIK gör sig av med både VD och Rikard Norling och det är lynchstämning i klubbens normalt så emotionellt stabila supporterskara. Detta trots en rätt godkänd säsong rätt sportsligt. Hur många gånger har AIK hamnat bättre än femma på den här sidan kriget liksom? Krim-kriget då alltså.

En stockholmsklubb som dock är i djup sportslig kris är Djurgården. Fiaskosäsongen fullbordades med fem raka förluster och en slutlig tolfteplats. Hade inte Allsvenskan utökats till 16 lag lagom till den här säsongen så hade vi alla kunnat vara lite extra glada just nu. Föga förvånande så krävs både styrelsens och tränare Siggis huvuden på fat och under det sista 1-3-debaclet mot Trelleborg så ska tydligen Magnus Pehrssons namn ekat på den gamla fallfärdiga olympiastadion. Magnus Pehrsson som alltså tränar laget som slutade två poäng före Djurgården. På elfte plats. Låt vara att det väl får anses som en formidabel succé för Gais, men ändå.

I Hammarby är det så vitt jag vet rätt lugnt i leden. En niondeplats är ju trots allt en rätt passande placering för en poppig förening med losermentaliteten inrökt i väggarna, och styrelsen lär vara alldeles för rädd för att bli av med Börjes flaggor för att våga sparka Tony G.

Rikard Norling till Djurgården hade för övrigt varit jävligt underhållande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Norling till Djurgården hade varit jävligt kul. Samtidigt som Siggi skriver på för AIK.