2008-12-08

Beröm

Det är lätt att när man skall skriva något så är det för att klaga, skälla eller komma med negativ kritik. Jag tänkte istället ge beröm:

Ulf Stenberg
Går från klarhet till klarhet. Medan hans härdade kollega på samma tidning alltmer verkar smaka alltför många jamaicanska hemrullade cigaretter så levererar Uffe den ena på pricken-krönikan efter den andra på fredagarna. Förut tippade han bättre men skrev sämre, nu tippar han uselt men skriver desto bättre.

Helena Jonsson
Blir verkligen att räkna med i vinter. Stensäkert skytte i två tävlingar av tre och riktigt stark skidåkning ger mig hopp om svenska medaljer i Skidskytte-VM och en rolig Världscup-vinter (lagom till pappaledigheten).

IFK Göteborg och Änglarna
”Koncepten” de lanserar för Gamla/görnya Ullevi är fantastiskt bra. Alltifrån sjukt billiga familjebiljetter till Young Fellows. Marknadsavdelningen på IFK och Änglarna har gjort detta möcke, möcke bra. Möjligen tar de för lite betalt för ingen kan klaga på att det är dyrt att se Blåvitt på den flång nya arenan.

Gunde Svan
Sverige på pallen i stafett, två VC-segrar redan och framtidstron är tillbaka. För ett år sedan dömde charlatanerna ut sporten totalt, nu är den hetare än på länge. Tacka Gunde Svan för det, eller är det gnällbröderna Fredriksson vi skall tacka som har vett på att inte starta?

Vinterstudion
Jag vet att jag tjatar, men oj vad mycket bättre det programmet är än alla andra sportprogram med studio som görs. När andra kanaler gör en ”sportsatsning” så fyller de programtiden med ”experter” som skall analysera allt och inget kryddat med flåshurtiga höhö-kommentarer och mellan livesporten är det ett evigt, långdraget filibustrande av "experterna". Vinterstudion fylls med livesport, någon enstaka riktigt bra expert som inte pratar mer än nödvändigt och en programledarklippa utan självhävdelsebehov i form av André Pops. Kniper någon annan kanal vintersporträttigheterna kommer jag att gråta högt.

Johan Croneman
DNs TV-kritiker är ofta en gnällig fan, men ibland är han brå. Den här krönikan håller jag med om tillfullo, men det framgår nog av punkten ovan.

Inga kommentarer: