2008-12-02

Årskorsstress 2

Imorgon släpps IFK Göteborgs årskort för 2009 till allmänheten, dvs till alla som inte haft förtur eller på något sätt utnyttjat kompisar som haft det. Förhoppningsvis innebär det en liten boost för årskortsförsäljningen. Det var onekligen ett väldigt tryck första dagen, men hur många kort som bokats och sålts sedan dess är svårare att få någon överblick av.

Med utgångspunkt från antalet lediga stolar ("pluppar") på varje årskortssektion kan man inte se exakt hur många som är sålda, det finns både ett antal stolar som är reserverade av klubben själva och som av andra skäl inte ligger ute till försäljning, däremot ger det en bra bild av ungefär var det finns lediga platser och i vilka mängder. En grafisk representation av beläggningen, så som den såg ut i fredags förmiddag, ser ut ungefär som nedan:


Vad vi ser är att det redan nu börjar bli svårt för den som vill ha årskort på någon av de övre långsidesektionerna utan att hamna ut mot hörnen. De flesta som köper årskort gör det minst två stycken tillsammans, ofta fler, och på en sektion med beläggning på 85% eller mer (röd) finns det generellt väldigt få sammanhängande platser och såväl N4 som L4 har färre än 10 platser kvar totalt. Även de dyraste bekväma platserna på N5 och L5, mitt på övre delen av den östra sidan börjar det bli riktigt trångt om plats.

Man kan notera att möjligheten att köpa årskort med förtur stängdes i fredags, varför antalet sålda årskort inte bör ha förändrats senaste dagarna. Så ser det också ut på den stapel som kom upp på officiella hemsidan i fredags förmiddag, ty den är fast förankrad på 2664 sålda årskort. Om man däremot tittar på antalet lediga platser enligt den räknare som ligger på startsidan till iTickets webbapplikation, som sköter försäljningen på nätet, så har det antalet minskat över helgen. Av den räknaren att döma har det sålts ungefär 80 årskort sedan i fredags och 25 sedan igår morse. Vad det beror på lär vi märka när årskortsförsäljningen officiellt återupptas imorgon. Då hoppas vi också att lite då och då kunna återkomma med samma glada färgschema allteftersom statusen på de olika sektionerna förändras.

2 kommentarer:

Anonym sa...

hur många årskort släppte man till försäljning? Jag har hört siffror på mellan 8500 och 7000?

Bruce Banner sa...

Tackar för detta Juho.

Anonym:
Vet någon exakt? Omkring halva arenans kapacitet känns som ett bra mått känns det som.