2008-12-10

Årskortsförsäljningen rullar på

...om än lite långsammare sista dagarna. Efter ett ryck när de släpptes till allmänheten går det nu trögare igen, dock med en liten ökning under gårdagen. Kan säkert finnas många anledningar till det, men de mest intresserade har troligen redan säkrat sina kort, övriga kan ha anledning att vänta ut både julklappar och kommande lön efter julklappsinköpen är gjorda. Förhoppningsvis blir det dock ytterligare en liten sjuss efter arenavisningen på lördag.
Slänger in en bild på aktuell beläggningsgrad på de olika sektionerna. På tidigare bilder blev dock spannet lite väl stort mellan vissa nivåer, så jag slängde in ytterligare en nivå och justerade gränserna något, varför det nu istället för sex olika färger nu finns sju, och då med jämnare intervaller. Så här ser det ut i dagsläget:


De sektioner som främst rört sig uppåt senaste dagarna är M3-M5, även om det sålts på ganska generellt runt om. Om man försöker sig på att illustrera beläggningsnivåerna med ett gammalt klassiskt stapeldiagram sorterat från fullsatt till tomt, så ser det ganska trevligt ut.

Skall bli intressant att se om något händer med försäljningen efter arenavisningen på lördag. Om inte så kan det gissningsvis bli en ganska lång tid framöver med väldigt låg försäljning. Det är ju långt till april och stressen att köpa årskort för de som inte haft förut dyker knappast upp på riktigt förän såväl Blåvitts marknadsavdelning som tidningarna ger lite mer uppmärksamhet åt frågan.

2 kommentarer:

Erling sa...

Det är fina grejer. Keep it up! Hoppas själv också att vi kan passera iaf 4000 sålda innan december är över. Faktum är att så länge det rullar på och vi säljer 30-50 per dag så är det ju helt lugnt, då landar vi på en riktigt hög siffra så småningom.

En annan sak man tex kan räkna på lite snabbt är att om man vill sitta på övre östra långsidan, solsidan, så finns det "bara" ca 1300 platser kvar från L1 vid klacken och hela vägen bort inklusive levande sittplats, dvs bort till N1.

Gällande klacken var jag lite orolig efter första dan men där ser man den mest kontinuerliga försäljningen jämfört med många andra sektioner som i stort sett stått still. Första dagen då de flesta korten såldes gick väl bara runt 350 i klacken, efter det har man sålt lika många till så där rullar det ändå på...

Sjukt spännande att följa ändå.

Anonym sa...

Kommer beläggningen upp mot 120% så får vi problem, men kommer bli grymt tryck ;)

Nä, skämt åt sido. Kul läsning, keep it up.