2010-03-25

Bejaka utvecklingen!

Nu har det gått två omgångar och svensk elitfotboll lägger redan pannorna i djupa veck över publikutvecklingen (utan att tänka på att det varit den kallaste vintern på 25 år).

Är det bara av ondo då att publiken stannar hemma? Det kanske är så att de som stannar hemma från arenorna istället sätter sig framför TV:n? Jag har läst på diverse bloggar och i artiklar att TV-intäkterna är den enskilt viktigaste frågan för svensk fotboll och någon påstår nästan att fördelningen av TV-intäkterna mellan klubbarna är den enskilt viktigaste frågan överhuvudtaget för Allsvenskans väl och ve. Då bör man väl inte klaga om folk väljer TV-soffan istället för att sitta på läktaren? Vi som hamnat i soffan tycker att det är riktigt trevligt och betalar gärna för PPV även nästa år. Vi kanske bjuder in grannen på en så trevlig kväll så att även grannen nästa år köper Säsongskortet och så ökar värdet av de så viktiga TV-rättigheterna. Risken för bråk ”i fotbollens namn” minimeras också, vilket naturligtvis är bra för varumärket ”fotboll”.

Fler TV-tittare som generar högre TV-intäkter. Var det inte dit vi ville komma?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte bara för att Djurgården spelade sin premiär utan publik som siffrorna är så dåliga?
Jag läste någonstans att om djurgården hade dragit 10 000 personer till sin premiär så hade snittet ökat med 500 personer.

ignatius sa...

Helt rätt, Siwert. En bra uppmickad inhyrd manskör är allt som behövs på plats för att ljudkulissen för er i soffan skall vara tillfylles :)

Siwert Band sa...

Jag tänkte mig mer att man utöver en bildproducent även har en ljudproducent som lägger på diverse "burkade" ljud som jubel, burop, käcka ramsor och sång. Naturligtvis rensat från icke önskvärda ramsor som "Hata, hata" etc så att vi får en tvättad, rumsren produkt som drar in ännu mer intäkter.

Målade publikkulisser har vi redan sett exempel på. Det funkar men bör utvecklas.