2007-10-06

Etablissemanget

Det är skönt att ha dem i ryggen. Kanske borde MFF ha en straff, men vad skulle etablissemanget säga då? Blåvitt de senaste två omgångarna tillhör etablissemanget.

Lagerbäcks tidigare grymtningar om att Blåvitt är framtidens lag har journalisterna struntat i men nu har förmodligen Lagrells bannbulla gått ut, så nu fjäskas det i tid och otid för IFK Göteborg. Lagerbäck har till och med oemotsagd fått lägga fram sin teori om att Blåvitt går den enda sanna vägen. Han har försökt säga det i tre års tid men har tidigare endast kommenterats i enstaka journalistbloggar.

Till skillnad från Huvudstads-DIF och småstads-Kalmar så är det nu IFK som åtnjuter alla fördelar hos etablissemanget. Det är vi, klubben från mellangötet som är mönsterklubben i Sverige, precis som det skall vara. Jag kan förstå att det är jobbigt att komma från Skåne och vara lite dryg, lite sämre på fotboll och vara sig själv nok när man blir rånad på en och annan straffspark, men vadå? Ni måste ju bli en del av etablissemanget!

Fan vad det är gött att vinna SM-guld!

2 kommentarer:

Bruce Banner sa...

Rätt rätt, men fel fel.

MFF är helt klart punk och allienerade från etablissemanget. Men hur sura dom än är på domaren idag, så var dom med all rätt ännu surare på domaren förra omgången. Då dom mötte en annan part av etablissemanget dvs Kalmar.

Numera får man ju inte ens antyda att KFF är defensiva och/eller tråkiga. Inte utan att få en spark i röven av Simon Bank eller Mats Olsson. Inte ens om du är djurgårdare.

Siwert Band sa...

Bruce:
Redan tidigt hyllade jag KFF. Långt innan etablissemanget kom på tanken. Jag och etablissemanget är ofta i otakt.