2007-10-22

Regeländring mot långbollar?

En i stort sett enig mediakår och en stor del av fotbollssupportrarna verkar vara emot långbollar. ”Experten” som bisitter i TV ibland (och som tränar ett Superettalag) började stöna högt så fort någon i det svenska landslaget spelade längre än 25 meter i förra veckan. Om det nu är så förtvivlat illa med långbollar och tråkigt och dumt på alla sätt och vis, varför inte införa en ny regel som tar bort långbollarna? Fotbollen är trots allt ”en del av underhållningsindustrin” enligt samma mediakår och andra fotbollstyckare så då är det dags att göra något åt "problemet".

Inför helt enkelt en regel som ger frispark till andra laget om man slår en långboll. Lägg in två linjer ungefär mitt in på varje planhalva, parallellt med kortlinjerna. Slår man en boll från egen planhalva till en spelare som står mellan linjen på offensiv planhalva och kortlinjen så blåses frispark och bollen slås från den plats där mottagande spelare står.

Utöver det blåses frispark till andra laget om man står mellan egen kortlinje och den nya linjen och slår bollen så att den landar i zonen mellan motståndarnas kortlinje och linjen på motståndarnas planhalva. Då läggs frisparken där spelaren stod när han tjongade iväg bollen. Genom detta försvinner även panikrensningarna.

Med dessa nya regler och linjer kan man inte slå långa bollar utan måste passa sig genom en spelare som befinner sig i mittzonen mellan de båda nya linjerna. Långbollarna förbjuds helt enkelt. Det blir väl en publikfriande och trevlig kortpassningsfotboll som tilltalar alla kortpassningsälskare?

Jag personligen tycker en väl avvägd långboll kan vara något av det vackraste som finns inom fotbollen men opinionen är emot och dessa nya regler skulle passa opinionen väl.

Idag nynnar jag på Starship:
“And we can build this dream together
Standing strong forever
Nothings gonna stop us now ”

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag nynnar med:
And if this world run out of lovers we´ll still have eachother
Nothings gonna stop us now

Bruce Banner sa...

Jag gillar inte ens låten, men nynnar också givetvis med. Fick den på hjärnan direkt.

Förbjud 4-backslinjen för övrigt.

Anonym sa...

tittat p för mycket hockey? ^^

/Xezzo

Siwert Band sa...

anonym:
Inte jag men tydligen alla som tycker det är så jobbigt och tråkigt med långa passningar.