2007-10-11

Not in a million years

Ibland måste man slå näven i bordet och säga stopp. Även om din ståndpunkt är politiskt inkorrekt och berör ett ämne som i svensk media är känsligare än frågan om förbud av burka i skolan.

Det handlar om damfotboll, inte så mycket om damfotboll i sig men det berör ämnet, vilket gör det så känsligt. För så är det. Damfotboll samt damer i kombination med fotboll berör. Men få bryr sig.

Det finns en klubb som en gång i tiden hette Landvetter. Landvetter har nu bytt stad, bytt namn och fått en ny och fin arena efter sina behov. Landvetter heter numera Kopparberg-Göteborg FC, kallas bara Göteborg, har ett klubbmärke i form av ett folkkungalejon, bjuder in supporterklubben Änglarnas medlemmar att gratis se deras matcher och dom spelar i blått och vitt. Deras framtidsstrategi för att vinna sympatier, publik och därigenom framgång kan bara tolkas på ett sätt. Dom vill bli Blåvitt, bli inkorporerade á la Djurgården-Älvsjö, Gais Bandy och Dif-Handboll. Det finns säkert fler exempel. Landvetter har tammefan till och med anställt Torbjörn Nilsson som tränare!

Så vad lyder då svaret på denna flirtiga invit från Härryda kommun?
Tack, men nej tack. Jag tänker inte snurra in mig i resonemang kring varumärken och dylik skit, PR-mässigt skulle det säkert bli en hit med tanke på ämnets känsliga art. Men det känns bara så fel att en förening helt plötsligt från en dag till en annan, bara döper sig själva till Blåvitt och börjar kapitalisera på 103 års tradition, engagemang och historia. Dom har inte förtjänat det. Det kan bara de Blåvitt som varit Blåvitt all the way, göra.

Gubbslemmig hatattack mot damfotbollen? Tvärtom, jag applåderar att vi äntligen startat en EGEN flickfotbollssektion vilken jag i framtiden när det vankas A-lagsspel för tjejerna i fråga, defintivt kommer följa med större intresse än (sorry Hmm...) vår orienteringssektion för att ge ett exempel. Jag kan nästan redan se mig själv stå och hetsa mot linjedomaren och håna motståndarnas vänsterback.

Många ur etablissemanget inkl. tunga krönikörer kommer tycka/tycker att det vore en utmärkt idé att Landvetter blir Blåvitt. Jag har en fråga till er. Vi snackar om en fusion av två klubbar, där den ena precis bytt stad, bytt klubbmärke, bytt namn och slutligen vill gå upp i en annan förening. Hur många av er som vill att Landvetter blir Blåvitt, tyckte att FC Gothia var en dålig idé? Det finns ju i ärlighetens namn fler paraleller än skillnader i de två fallen.

Sedan en fråga specifikt till Mats Olsson på expressen. Du som anses vara idrottssveriges mäktigaste journalist och tyckare. Du för ju ditt privata korståg mot alkohol i allmänhet och i synnerhet att bryggerier sponsrar idrottsklubbar. Hur ser du på Kopparberg-Göteborg? Jag har läst och hört hur du kritiserar att SvFF sponsras av Spendrups, AIK av Åbro etc. Men jag har aldrig hört dig kritisera att en elitfotbollsklubb byter namn efter ett bryggeri. Ett bryggeri som tillverkar avskyvärt äcklig öl, men som antagligen tjänar lejonparten av sina pengar på en cider som smakar läsk så att småflickor och småpojkar skall bli fullare, enklare. Du som är en sådan tuff tyckare som till och med vågar dig på att hoppa på Carro Klüft och hennes pojkvän, du om någon borde väl ha en åsikt i frågan. Så vad tycker du om Kopparberg-Göteborg?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Thanks for the marvelous posting! I actually
enjoyed reading it, you are a great author. I will make certain to bookmark your
blog and definitely will come back in the future.
I want to encourage you to ultimately continue your great job, have a nice morning!


Also visit my web blog: click here

Anonym sa...

Douglass laser treatment rosacea

Also visit my web page; rosacea treatment Woodstown