2007-10-02

Några korta

Segern är vår, segern är vår. Vi har vunnit, segern är vår. Igår tog en nervös blåvittklack ut segern i förskott, men först i 87:e minuten i ledning 3-0. Synd bara att inte fler hängde på i den efterföljande ramsan Zengin är er, Zengin är er...
(fick dock med mig minst en person till att sjunga en kulen nattnattnatt, en båt jag styrde..)

McGlenn kom igång lite igår. Hans stora frälsning är att han inte är mittback och därför slipper jämföras så mycket med pappa Glenn. McRonnie, är inte lika lyckligt lottad. Som målis kommer allt han gör, alltid ställas i relation till vad fassan åstadkom, i synnerhet i bajentröja. Och jag för min del tycker att bajens målvaktsspel förbättrades när dom tog ut sonen och bytte in Moussan i ställlet.

Frankie påminner oss idag om vad han skrev om Pontus innan säsongen, vilket han senare dementerade som en sarkatstisk travesti på Göran Perssons valkampanjstrategi eller vad det var, för att nu återigen ta till orda i samma ordalag igen. Det brukar sägas att folk från andra delar av landet, har svårt att förstå när göteborgare är ironiska och när dom menar allvar på grund av vår jargong och dialekt. Jag är ju norrlänning, uppvuxen i Halland och fattar uppenbarligen nada.

Har aldrig riktigt velat inse hur bra Sleyman är som mittback. Dessutom extremt rå och vann fler nickdueller mot Walle och Pontus idag, än de förlorat hittills under hösten sedan den svarte stack till Gronigen. I tider då Niklas Carlsson placeras i Blåvitt, väljer jag hellre Sulan om jag nödvändigtvis måste välja en mittback från Stockholm.

Lägg ner alla spekulationer om en svartgul läggmatch mot oss på Råsunda. Dom hatar oss, nästan lika mycket som Dif. Att då tvingas se oss fira på plats, vill dom nog inte ens tänka på. Hellre då uppleva skadeglädjen i att sänka oss på Råsunda. För skadeglädje och glädje hänger ihop lika mycket som kärlek och hat, när det kommer till supportandet av ett fotbollslag. Oavsett vad Björn Ranelid och morgonsoffepräktiga Mats Olsson anser i ämnet. En eventuell läggmatch i Kalmar, kan dock bli fullt möjlig om det blir aktuellt.

Kalmar vann ju också sin match. Men vill Nanne fortsätta slåss mot etablissemanget, bör han nog tacka nej till det där långtidskontraktet som KFF erbjuder. För den sortens straffar får man inte om man tillhör den allienerade och diskriminerade skaran. Den sortens straffar får man bara om man tillhör etablissemanget. Eller hur Kurt-Arne?

ÄMMÄFFÄFF spekuleras bli Rolle Nilssons nästa klubbadress. Är det inte höjden av himmelsblå desperation, när dom värvar en tränare som både är en blåvit legend och fostrad i HIF? Han har till och med vunnit guld med båda.

Är det inte dags att nyansera lite om AIK´s superargentinare? 5 mål på 12 matcher var, är inte outstanding. Det väl vad Wallerstedt har gjort under samma period och totalt 7 mål på högst 9 matcher från start totalt sett under året.

Lite märkligt ändå. Serien har 14 placeringar. Med tre omgångar kvar känns alla 14 lika frustrerande och ångestladdade. Men ändå, jag skulle jag inte vilja byta med någon.

3-0 och total överkörning imponerar. Men sett till matchens förutsättningar och som den utvecklade sig med avstängningar och tidiga skador på nyckelpositioner. Ja då är faktiskt 3-0 hemma mot Hammarby precis vad man har rätt att kräva. Glöm inte det, en match i taget, kämpa på IFK. Let´s Rock!




Inga kommentarer: