2009-02-18

Angående Lauls gnäll på Stampen

Alltså, debattartiklar där pennudden riktas mot Hjörne-koncernen borde man ju i princip tokhylla per automatik. Men jag har samtidigt väldigt svårt att ta till mig Robert Lauls gnäll av två anledningar.

Sveriges författning. Två av fyra grundlagar skyddar idioters (inte sällan sportjournalisters) rätt att vräka ur sig otidigheter. Personligen har jag anmält just Laul, när han anklagade Håkan Mild för tjänstefel. Men JK hävdade att inte ens det går det att sätta dit dom för. Så gnäll inte över att det finns idioter som tramsar, det är ju ert levebröd.

Allmänintresset. Om det är något som svenska media använder sig av för att bete sig illa, hänga ut oskyldiga människor och dess anhöriga etc, så är det just det stora "allmänintresset" som tvingar fram en publicering. Allmänintresset har legat bakom lagbrott, förföljelser och förtal. Det finns uppenbarligen i Sverige ett stort allmänintresse att anonymt, håna sportjmurvlar. Och en "offentlig person" måste ju kunna tåla en del...

Slutligen tror jag inte att Lauls krönika kommer få någon som helst påverkan på Stampen. Dom har ju Mats Härd på ett livstidskontrakt, vilket säger en del av deras kvalitetskrav.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill inte försvara Lauls och hans kollegors arbetssätt, men han har en poäng i att saxarna på SF har blivit sämre och sämre.
Hans poäng är som jag uppfattar det inte heller att man ska stänga ner forumen utan att om det slumpvisa hatet får bestämma tonen för alla så kommer SFs funktion spelas ut och någon annan snor ett i grunden bra koncept.

Anonym sa...

Senaste anonym:

Jag tror Laul har rätt i att Svenskafans kommer att spela ut sin roll.

Men det kommer nog ha väldigt lite att göra med hur inaktiva saxarna är och mer med att Svenskafans numera är urvattnat.

När saker och ting var ideellt eller redaktionerna delade på kosingen så blev det också att alla drog åt samma håll. När sedan vissa skulle ta alla pengarna med motiveringen att de gjorde fan-tv-intervjuerna blev reaktionen också att de där som jobbade ideellt ledsnade och överlät artikelskrivandet åt den där fan-tv-personen.

Det är svårt att hålla igång saker ideellt, dessutom, när det är ett stort företag eller en koncern som sitter och drar in kosing på det. Där i Svenskafans kommande fall.

Numera är fokus från deras håll mer på att trycka in kända människor och göra TV4s program fast med lägre budget. Inget nytt, inget briljant alls.

Siwert Band sa...

Hur många läser påhoppen på ett av Svenska Fans forum? Några hundra som mest? Dessutom vet de flesta läsare där vilken låg nivå det ofta är och hur mycket dynga som sprids och tar det för vad det är.

Kvällstidningarnas löpsedlar som skriker ut diverse saker läses av miljoner, och artiklarna av hundratusentals vilket gör att journalisternas snedsteg där får oerhört mycket värre följder än några virrpannors på Svenskafans. Många har dessutom fortfarande den naiva inställningen att det som står på löpsedlar och i tidningar är den absoluta, objektiva sanningen.

Att Svenskfans blivit en helt kommersiell produkt kommer snart att ta död på Svenskafans. What's the point liksom när den blir en produkt bland andra.