2009-02-16

Så silly som det blir

Med tanke på hur stillsam Blåvitts silly season är, sportchef Mild är både en försiktig general och en som sett till att täta de läckor som en gång fanns på Kamratgården, så kanske man inte borde gnälla när tidningarna hittar något Blåvitt rykte att skriva om. Likväl är det svårt att inte fundera på hur de tänker när de skriver artiklar som den icke-rosa av våra stora kvällstidningar körde i torsdags, dagen efter U21-kampen mot Italien och ett par dagar efter att någon Svenskafansskribent påstått att tre Italienska storklubbar enligt Gazzetta dello Sport var intresserade av Mattias Bjärsmyr.

”Bjärsmyr bevakad av Italien och England” upplös rubriken oss om och slutet av artikeln, som annars mest handlade om hur det gick i U21-landskampen (Wernblooms straff-chip var för jäkla läcker), löd: ”Mittbacken spelade 90 minuter och hade ögonen på sig från läktaren. Enligt uppgift till SPORT-Expressen fanns representanter från flera av de största italienska klubbarna – samt engelska Blackburn och Birminhgam – på plats för att bland annat studera svensken.”


Det är ju ioförsig värt ett par rader om Bjärsmyr punktmarkeras av storklubbarna, även om transferfönstret nyss stängt för säsongen, men personligen så:
...tror jag att alla spelare på plan ”hade ögonen på sig från läktaren”. Det är ju trots allt oftast just spelarena som största delen av publiken är på plats för att se.
...tycker jag att det vore extremt konstigt om inte ”flera av de största italienska klubbarna” hade representanger på plats, när det italienska U21-landslaget spelar på hemmaplan.
...är jag fascinerad av hur man kan försöka göra en seriös rubrik på det hela när uppgifterna säger att dessa klubbar var där för att ”bland annat” studera Bjärsmyr.

Man kan ju tro att ordet silly i Silly Season syftar på att ryktena i sig kan vara såväl många som osannolika och helt enkelt kännas löjliga, men nuförtiden är det uppenbarligen minst lika ofta journalister och rubriksättare som själva jobbat löjligt hårt i ett team för att koka ihop något att skriva.

1 kommentar:

Yeahns sa...

Jodå, journalister av alla dess slag går att ifrågasätta och jag citerar faktiskt mig själv:
...ibland undrar jag om man blir dummare på journalisthögskolan? Eller är det bara när de ska tala med det vanliga folket som de uttrycker sig mer simpelt eftersom folket till tredjedelen är idioter?

Sportchef Mild var för övrigt och letade nyförvärv på Ritz i lördags.