2009-02-20

Min blåvita elva - Mittback

Glenn Hysén
Behöver nog ingen närmare presentation, men för er yngre läsare så kan jag tala om att floskelkungen från Göteborg som gapar när det är fotboll på någon av Stenbeckimperiets kanaler (och som har en fotbollsspelande son som heter Tobias) var en mittback av världsklass för tjugo år sedan.

Glenn var överlägsen på att nicka och gjorde glidtacklingar vars ackuratess var en näst intill erotisk upplevelse att skåda. Han var även kraftfull, placeringssäker och en ledare på plan, helt enkelt urtypen för en klassisk mittback. Hade han valt sina utlandsklubbar med bättre omsorg hade han säkert varit ännu större internationellt. Först i Liverpool i karriärens utförsbacke hamnade han rätt. Glenn - probably the best defender ever.

Som bonus var Glenn även flickornas Glenn och det finns en och annan medelålders kvinna som nu på ålderns höst börjar komma ut och erkänna att det var tack vare Glenn som de hejar på Blåvitt. De grå tinningarnas charm och hans, enligt uppgift, snygga ben (låter som en beskrivning av mig…) lockade kvinnor i stora skaror till TVn och Allsvenskans vändkors.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Näst lättaste positionen (bara den i anfallet är lättare...)

Anonym sa...

Fan, jag trodde alltid att det var Tord Holmgren som fick alla brudarna...