2009-02-18

Min blåvita elva - Vänsterback

Stig Fredriksson

En norrländsk klippa, norrlänningar och Blåvitt är överhuvudtaget en bra kombination, vilket Mild bör tänka på. Snabbare än vad det såg ut som, var stabil bakåt och svårpasserad. Ibland gjorde han någon räd framåt (även om de var lätträknade). Dessutom var han en stensäker straffskytt. Lika självklar i landslaget som i Blåvitt. Att han tackade nej till AIKs locktoner på 70-talet kan ytterligare läggas på hans pluskonto.

Han hade även känsla nog att göra självmål i rätt ögonblick. Ett krampaktigt Blåvitt på San Siro höll på att spela in oss i straffsparkläggningarnas helvete, när Stickan påpassligt rullade in ett självmål bakom en chanslös Wernerson. Tack vare självmålet så vaknade Blåvitt ur sin koma, tog över tillställningen och kvitterade, vilket tog oss vidare till semifinal och senare UEFA-cuptriumf på nytt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, vaknade verkligen Blåvitt? Det var väl snarare så att på typiskt italienskt vis så slutade de så långt överlägsna italienarna att spela fotboll. "Vi leder med 1-0, vad mer behöver vi?". Italienarna var ju ännu värre på den tiden med att lägga allt på försvar vid ledning. Tji fick dom.

Floppa Forsberg var en bra norlänning. Inte... Och kom inte dragande med att han inte var norrlänning för det var han. Som fan.

Siwert Band sa...

"Floppa" Forsberg floppade, men han var klyktattare, vilket är värsta sortens norrlänningar. I övrigt har norrlänningar lyckats bra i Blåvitt. Men visst, vi kan väl värva skåningar istället.... antale göteborgare som floppat är många också.

Hade inte Stickan gjort självmål så hade inte italienarna slutat spela fotboll så att vi kunde ta över matchen. Jag har alltid tyckt att det var Stickans förtjänst att vi gick vidare från den matchen.

Bruce Banner sa...

Nu skall vi ta det lilla lugna här och inte hoppa på oss klyktattare...Ni är bara avis för att inte ni är Sveriges mitt.

Anonym sa...

Siwert;
Du får vidga dina vyer. Normmän. Har dom någonsin misslyckats hos oss?

Nevland var på lån så det räknas inte.

Ängel i Mölnlycke sa...

Siwert:
Jag älskar skåningar i allmänhet, men som fotbollspelare är dessa ofta bedrägliga. I alla fall i eller mot vårat IFK.

Christian Karlsson blev ju en Lex genom att utbilda sig till golfpro och satte därför den lite tveksamma höjden på ribban.

Jocke P tyckte om ljuset på Avenyn lite för mycket (fast jag gillade hans spel). Men mest minns jag att Jörgen Petterson alltid var så äckligt bra mot oss!

Stickan är enligt mig untouchable.