2005-08-21

Om låga förväntningar

Det är sällan man på förhand är så pessimistisk som när det vankas bortamatch i Borås. Hur man än vänder och vrider på orden bortamatch i Borås, så inser man att det blir allt annat än bra.

Alla bortamatcher jag sett i Borås, är som mina memoarer i groggform. En del goda intentioner, en del hårt jobb och sex delar hård och bister verklighet. Släng i lite krossat, fruset regn samt ett fjolligt paraply och du får en grogg som ger baksmälla redan innan första klunken.

Men betyder detta att vi bör ge upp på förhand? Blåvita poängtapp på Ryavallen är så nära naturlag något i fotboll någonsin kan komma. Nästan lika säker naturlag som Örjans vall. Där har vi två faktorer som talar för oss. Örjansvallsegern samt att Ryavallen är ett minne blott.

I ett Seinfeldt-avsnitt beslutar sig George Costanza för att sluta följa sitt förnuft och sina instinkter för att i stället göra precis allt precis tvärtom mot hur han tänkt agera. Det resulterade i en snygg flickvän och ett kanonjobb för New York Yankies. Så vill jag att våran egen George och hans lag agerar på torsdag. Ge fan i att föra spelet, ge fan i offensiven. Spela Alex-Mild-Wernbloom-Seb på mittfältet och tråka ut dom, kämpa ner dom och avgör på en hörna eller straff i 75:e. Anfall aldrig med mer än 3 gubbar åt gången och George, strunta i att vinna bollen varje gång, du får gärna filma några gånger i stället. Och sluta tänk, bara dôna!

Kom igen Blåvitt, det finns viss chans att det kan gå!

Inga kommentarer: