2006-01-12

Med Bengt Halses avgång som blåvit ordförande i åtanke startar vi på grogg en ny artikelserie om tänkbara kandidater till jobbet som IFK Göteborgs ordförande. Det är ett uppdrag som förpliktigar, man måste vara tjenis med gubbarna på bandet, how do you do med gubbarna i styrelserummet, ja-amen till politiker samt ha en kristusliknande vända-andra-kinden-till inställning till Sveriges sportjournalistkår. Kort sagt, det krävs superkrafter.

Dagens presentation består av valberedningens ordförande, Blåvitts hedersordförande samt tillika Blåvitts fd ordförande.

Namn: Gunnar Larsson
Yrke: Pamp
Civil status: Gissningsvis gift, antagligen några barn
Inkomst: Arvoden från ett otal håll
Förmögenhet: Okänd
Superkraft: Spindelsinne

Ni som kan era Marveltidningar, vet att spindelmannen har ett sjätte sinne, det så kallade spindelsinnet som varnar för fara och färde och då det är dags att sticka iväg. Gunnar själv vill nog helst påskina att det handlar om att han blir oumbärlig i de organisationer han verkat i, men jag tvivlar. Bara ett spindelsinne kunde ha varnat fader Gunnar om att det var dags att lämna IFK innan mångmiljonförlusterna började ramla in pga hans styre, bara ett spindelsinne kunde ha varnat Gunnar om att det var dags att lämna ordförandeklubban i Systembolaget innan alla mutanklagelser kommit till ytan. Vi väntar nu spänt på att RF säckar ihop totalt. Blir Gunnar vår nye ordförande, nominerad av honom själv, är det ett gott tecken för då vet vi att han vet att det kommer gå bra. Annars hade ju spindelsinnet varnat honom.

Inga kommentarer: