2006-01-08

Distraktion

Snart drar det igång. I morgon tränar A-truppen för första gången i år. Jag drar nog dit för att kolla. Jag är nyfiken på de Pedros inställning och om Ali G verkligen väger 91 kg. 91 pannor är väldigt mycket för en spelare som är 180 cm lång och jag misstänker att hans 91 kg är en sanning med lika mycket modifikation som med Peter Ijehs 186 cm i strumplästen. Om 6 dagar spelas årets första träningsmatch i Norge och sedan kommer det rulla på med träningsmatcher, träningsläger och Royal League, fram tills det är dags för allsvensk ångestpremiär hemma på Gamla mot klassiska Öster. Som tur är, kommer vi lätt att kunna distraheras på vägen dit.

Få fraser gör mig lika illamående som att på radion höra ”Ja, då var vi tillbaka i Soldier Hollow”. Vi snackar Vinter-OS. Det OS där Sverige bör ha störst möjligheter att kämpa hem guldmedaljer. Vi vet hur det brukar sluta. Sist Sverige inte skämde ut sig totalt var i Lillehammer 1994, då Pillan Wiberg åkte hem ett guld i kombination och puckey- Foppa satte en minnesvärd straff. Sedan dess har allt gått åt helvete oavsett hur bra det har sett ut på förhand. Inför Salt Lake City hade jag stora förväntningar. För 4 år sedan, var Per Elofsson, skållhet, puckeylandslaget var bättre än någonsin och Magdalena Forsberg var outstanding i världen. Av detta hände inte ett skit. Således kan jag redan nu tala om hur det kommer att gå i Turin. Anja tar silver i kombination efter Janica, brons i storslalom och åker ur i slalom. I hockey tar damerna brons och herrarna förlorar kvarten mot USA efter en kollektiv kollaps i sista perioden. I skidskytte och längdskidåkning, kommer vi inte ens vara nära att överraska positivt och alla, precis alla förhoppningar ställs till curlingen och skidsprinten. Lag Peja och lag Norberg når båda finalen där båda förlorar mot Norge och till slut finns det bara en gubbe kvar. Björn Lind. Är han verkligen tillräckligt bra för att palla trycket? Det såg så ut idag på TV´n men i ett OS vete schalingen. Betänk att norrmän och amerikaner alltid överträffar sig själva i stora mästerskap och tar hem skrällguld. Nej, jag är övertygad om att det går som vanligt och att man i vanlig ordning får sitta hemma och sura framför TV´n i tvivelaktig förhoppning att dom före på pallen, åker dit i dopingtestet.

Vinter-OS för en svensk är självplågeri i dess värsta bemärkelse. Men som distraktion inför den allsvenska premiären skall det ha all heder.

Orsaker till att tro stenhårt på allsvenskt guld:

1 Sellas målskytte lossnar rejält, andra säsongen i vackra blåvita ränder

2 Det dyra nyförvärvet Ali Gerba, visar sig vara ett fynd.

3 Javier de Pedro, knyter näven i fickan och bestämmer sig för en sista stor satsning på karriären för att få ett fint och värdigt avslut och för första gången i livet, vinna en ligatitel. En motiverad och hyfsat vältränad Javi, är allsvenskans klart bäste fotbollsspelare oavsett hur många miljoner de nolltaxerande, rika farbröderna pungar ut till sina blåränder på Östermalm.

4 Anton kommer hem

5 Normal skadefördelning i truppen där Ulander och Olsson kan bidra och konkurrera under större delen av säsongen.

2 kommentarer:

Siwert Band sa...

Jag pratade med en kille som är inbiten GIF-supporter igår. Han tycker att Gerba är för jävla bra med ett rejält löd i dojan. Han skjuter ofta och gärna. angående Wallerstedt så tyckte han att det var den spelare Sundsvall absolut inte fick tappa.

P.S Killen jag pratade med jobbar på Adidas. De är inte så nöjda internt med hur DIF-avtalet presenterades. De har tydligen ett jävla problem med missnöjda samarbetspartners lite överallt. D.S

Bruce Banner sa...

Har Adidas eller Dif problem med sina samarbetspartners?