2006-11-09

Finn ett fel






Hisingshistoria och silly season

Följande bild är tagen ett Kwediinkast från min lägenhet. Här fanns en gång i tiden en gård som hette Bjurslätt och var sommarbostad åt en herre vid namn S.A. Hedlund, som dog år 1900. Hedlund var chefredaktör för Göteborgs Handels och Sjöfartstidning, initierade Göteborgs Högskola, Göteborgs stadsbibliotek (numer KTB) samt anlade en badsjö vid Slätta Damm för traktens arbetarungar att bada i under sommaren. En sann humanist vad det verkar.

På somrarna bjöd han in kända kultur och vetenskapspersonligheter till sin gård och för att alla skulle veta i all oändlighet vilka berömda och betydelsefulla polare han hade, så lät han rista in deras namn på en stenvägg. Här återfinns bland andra Viktor Rydberg som till och med skrev sin berömda dikt "Tomten" härifrån. Här finns även Ibsen, Björnsson, Ellen Key, Andrée etc. Men det är något som inte riktigt stämmer.

Jag vet inte riktigt varför, men ety vi lever i tider som är silly som fan, så gjorde jag en upptäckt av vad som inte stämmer. Någonting är väldigt fel med denna väggen. Här ni sett det än?




Nu då?





Blåvitts kommande mittbacksförvärv måste ha ljugit om sin ålder rätt rejält...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha, det var som fan! Den jäveln har varit ute på sommarön och kladdat dit sitt namn!

Anonym sa...

om man kisar lite står det dessutom "SATAN" längst ner till höger på sista bilden. Dvs Rubarth.

Bob Sacamano sa...

Först tyckte jag det stod www.thomas.jr. Jävlar va före sin tid han hade varit då.