2006-11-02

Vilka skall vi sno

Att på något sätt följa upp mitt allsvenska tips från förra vintern, känns på något sätt inte aktuellt, i alla fall inte högprioriterat. Förra året gjorde jag en rövarranking om vilka av de degraderade lagens spelare vi skulle sno. Den skrevs innan serien var färdigspelad men det känns som om det vore dags för en ny upplaga, där bottenlagen/de degraderade lagens spelare till slut får den uppmärksamhet de förtjänar:

Rövarranking:

1. Kansk Enångigefle. Super McOndele kändes högaktuell redan förra året och mitt intresse har inte svalnat. René kan spela såväl höger och vänsterytter samt forward. Detta medför bland annat att man kan satsa på Alex som central mittfältare, Vasquez som central mittfältare samt aldrig någonsin mer på Wernbloom som yttermittfältare.

2. Zwirgzdauskas. Svårt att uttala och stava? Tänk då på att det ännu jävligare att gå i närkamp med denna 88 pannor tunga, muskulösa öststatarbesten. Vi behöver ett rutinerat odjur längst bak som styr upp saker och ting. Rosengren är väl huvudspåret, men KFF är inget bottenlag, så det får bli Zwrigsk, Zcarwin......Svirre

3. Robert Mambo-Mumba. Killen är en tvåvägsspelare som är både snabb och giftig i offensivt straffområde. Dessutom har han det coolaste allsvenska namnet sedan den gamle Giffaren Conny Klack.

4. Teddy Lucic. Visst, han är dyr som sprit i Oslo och har ett besvärande förflutet till Blåvitt. Men det som är bäst för Blåvitt, är det som är bäst för Blåvitt. Varför tjura över det förflutna när vi har chansen att värva Sveriges bäste komplementspelare. Att han inte hamnar längre upp har med priset att göra samt att han inte är ledaren och generalen där bak utan snarare korpralen.

5. Ola Toivonen. När man är jagad av halva fotbollssverige och väljer Öis, är det ett tecken på bristande omdöme och karaktär. När man dessutom gör det för att just dom gav speltidsgarantier, luras jag att tro att han är en komplett idiot. Samtidigt kan man inte blunda för hans fina säsong och är en av få allsvenska mittfältare som gjort lika många/fler mål än Pontus Wernbloom. Fattar dock inte varför jag nämner honom. Det här kommer likt i Dusan Djuric´fall hända först en kall dag i helvetet.

1 kommentar:

Pontus sa...

Zvirre kan ni glömma, han går aldrig till Halmstad norra!