2006-11-06

High Fidelity

Nej jag tänker inte göra en lista över vilka listor som är bäst i Nick Hornbys bok. Att skriva om något som inte har direkt anknytning till Blåvitt skulle aldrig falla mig in....

Vi får en ny tränare i morgon. Idag träffar dom antagligen spelarrådet, styrelsen och fysteamet. I morgon träffar dom pressen, skriver på kontrakten och uttalar floskler till allmänheten. Vilka som har rätt bland införavslöjandena, vet vi väl först i morgon, skitsamma för smeknamnet blir detsamma ändå. Klart verkar det dock vara att det blir delat ledarskap. Med tanke på kollektivtänkandet är det egentligen underligt att det inte var Blåvitt som uppfann det delade ledarskapet inom elitfotbollen.

Hur som haver, verkar duon KjLampan ha gjort sitt och nytt blod kommer in. Det som känns intressant är att St Håkan har genomfört en generationsväxling på Kamratgården beträffande den sportsliga verksamheten där han har rekryterat folk som vet vad som krävs, han känner sedan innan och har gemensamma värderingar med. Kort och gott har han skapat en personlig maktsfär i klubben bestående av gamla lagkamrater. En maktsfär där han själv är högsta hönset. Hur det blir är det omöjligt att sia om och mina prognoser brukar ändå gå åt skogen. I år skulle ju Blåvitt vinna SM-guld och Aik åka ur. Det blir aldrig som man tänkt sig helt enkelt. Och tror ni inte mig på den punkten, fråga våra kollegor i Dif och MFF. Vi parkerar för tusan på sjätte, sjunde och åttondeplatsen i årets allsvenskan. Vilket geni tippade det egentligen?

Nåväl, alla är värda en chans och ett smeknamn. Jag står för smeknamnet och andra för chansen. Det finns nämligen en anknytning till rubriken och det spelar som sagt ingen större roll vilka som får rätt i morgon eftermiddag. Det blir ungefär samma shit, not different name:

Ste-Re-O
SteRe-O

Inga kommentarer: