2007-03-05

Grattis Johnny!

Idag fyller han år. Il Ciclone, Johnny Bråttom, Kallebäcksexpressen. Johnny Ekström. Min första stora idol och min största stora idol.

Den av Maradona, bäste svenske fotbollsspelaren genom tiderna. Vore inte Diego så divig, skulle han insett att Johnny är världens bäste genom tiderna. Alla minns ju att han var stor, stark, teknisk, bra i luften, hade grymt spelsinne samt Maradonas vänsterfot och Le Tissiers högerfot. Men faktum är att dessutom var rätt snabb. Dessutom har ju Ronaldo som bekant, gjort sig en rätt bra karriär på Johnnys överstegsfint-och-ryck. Han borde betala royalties till upphovsrättssinnehavaren. Ronaldo borde ha råd efter fina kontrakt med Milan, Inter, Real och Barca samt från sponsorn Nike. Och Johnny skulle behöva pengarna nu när snuspriset gått upp med mer än 50%.

Elitisterna i Tre hörnor straff, insinuerar i sin text om Offsides kultnummer, att blåvite Mattias Göransson skulle ha myglat med rösterna för att få in Johnny. Själv påstår jag att Johnny fick minst lika många röster som de resterande 10 spelarna fick tillsammans. Antagligen ännu fler. Jag ännu inte snackat fotboll med någon oavsett lagtillhörighet, som inte minns Johnny med ett leende på läpparna. När det kommer till kultspelare, är Johnny the shit.

Idag fyller han år. Så grattis utav bara helvete Johhny. Fira med en grappa, några glas Chianti och förbättra ditt egna världsrekord i storsnus och lägg in en 75-grammare.

För mer läsning i ämnet, rekomenderas Vi snackar Johnny

1 kommentar:

becka sa...

Bruce B>> Det är ett fint och ömsint porträtt du med värme målar upp över din barndoms Gud. Man sitter med en tår i ögat och läser med andakt. En gripande skildring som får 00000 (FEM bollar) i betyg av "Bollen är rund". Ett särskilt plus i kanten ges för det uttömmande bildreportaget i artikeln här nedan, där du bevisar hur Johnny likt Poseidon stiger upp ur havet med kraft.