2007-03-28

Siwerts allsvenska tips

Det rasar in Allsvenska tips nu och jag vill inte vara sämre. Så här går Allsvenskan 2007:

1. Hammarby
Småptt kaotiskt i ledningen, spelartruppen ser hyfsat tunn ut och spelarna gnyr men sluter upp bakom tränaren. Det är ett typiskt guldläge för Bajen. Ett tips jag naturligtvis kommer att idiotförklaras för eftersom det inte bygger på någon logik utan bara på känsla – ungefär som hela Bajen som företeelse.
2. Helsingborg
Helsingborg har Henrik Larsson, ett gäng utlänningar och Stuart Baxter. De avslutade starkt förra året och lär vara ännu mer disciplinerade i år. Ända fram räcker det dock inte.
3. Djurgården
Djurgården har en ny tränare som gapar på disciplin, rörelse och ställer krav. Det vet vi blåvita att då går det bra första året. Arneng verkar ha blivit pånyttfödd med tränarbytet och Kurre från Kurre-kurreduttön kanske hittar målet (minns Sören Larsens usla debutsäsong i DIF).
4. AIK
I år blir det inga enkla poäng pga underskattning första halvan av säsongen, trots 16 hemmamatcher på Råsunda. Nu kommer AIK att mötas som det tippade topplag det är med allt vad det innebär av betongförsvar och långa bollar upp på jagande brassar. Dessutom gapar supportrarna på guld och ”enda lag som kan utmana Europa”. AIK-hybrisen är på väg tillbaka med stormsteg – det gillar vi!
5. Elfsborg
Nu är Elfsborg i positionen att vara ett favoritlag så det räcker inte med en vinst mot Blåvitt för att säsongen skall vara räddad. Pallar Haglund, Victoria Svenssons tvillingbror och de andra trycket? Tror inte det , och de har lovande tendenser att bli en gnällig, stöddig förening (buhu, jag blir punktmarkerad). Femte plats är en klassisk Elfsborgsplacering.
6. Malmö FF
Åkeby på egen hand fungerar inte, sedan kan skattesmitaren Hasse Borg köpa vilket lag han vill. Borg har visat sig vara i världsklass på att sälja spelare men inköpen imponerar sällan som lag.
7. Blåvitt
Blåvitt är oerhört svårtippade i år. Den långsiktiga satsningen på ungdom är beundransvärd men duger den redan i år? Om Sellas toppform håller i sig och backlinjen fortsätter hålla så kommer Blåvitt högre upp. Jag hissar varningsflagg för Bengan som börjat se äldre och sämre ut sedan andra hälften av säsongen förra året. Skjuter man lågt från långt håll på honom så blir det mål.
8. Örebro
Någon nykomling kommer hyfsat högt upp och i år blir det Örebro. Har varit lurigt halvstabila på försäsongen och har bra med rutin.
9. Kalmar
För en gångs skull tippas de i toppen. Då smyger sig en känsla av storhet in så att de glömmer de klassiska Kalmar-grunderna som de är så bra på och drabbas av ”vi skall föra matcherna”-sjukan.
10. Halmstad
Det skulle inte förvåna mig om HBK hittar någon ny skyttekung i div 4 så att de återigen slåss om guldet nästa år. I år kommer de dock inte bättre än tia men kommer att fälla ett och annat topplag..
11. GAIS
Bättre än så är inte GAIS i år.
12. Gefle
Woxlin och Makondele/Bapupa, det räcker till en elfteplats.
13. Trelleborg
Trelleborg kommer säkert högre upp, men jag har inte en susning om Trelleborgs status och fegtippar dem därför som trettonde lag.
14. Brommapojkarna
AIK köper väl deras bäste spelare till sommaren som de brukar göra. BP kommer att fälla skalper de första sex-sju omgångarna men sedan är det roliga slut.

Jag tror på en mycket jämn Allsvenska och som det varit de senaste åren så är det sommarens Silly Season som kommer att avgöra till slut. Går man bra på våren kan man bli sönderköpt och hittar man ett lyckat nyförvärv gör det fem extra poäng på hösten.

2 kommentarer:

becka sa...

Jag har också tippat Allsvenskan i år, i den här texten på "Bara ben"
http://ifkgoteborg.blogspot.com/2007/03/tipselvan-elva-barabenskribenter-elva.html Vi har inte tippatr särskilt likt, bortsett från att jag precis som du har satt TFF på 13e och BP på 14e. Tyvärr verkar vi rörande överens om att Blåvitt inte tar guldet i år, även om jag har varit lite "snällare" och satt dem på 4e plats.

Studiomannen sa...

Eftersom jag satte Blåvitt som etta förra året vete fan om jag törs tippa i år.