2008-09-24

Jo vi vill ha cupen!

Den berusande känslan av att ha vunnit Svenska Cupen har inte lagt sig hos mig. Och sötman på tungan förstärks givetvis av att det var just Kalmar vi slog. Det måste kännas som en förbannelse för dem att de inte heller i år kan vinna båda gulden.
Javisst, sno ni en titel men då tar vi den andra liksom! Jag tycker, vilket jag delar med flera av mina bröder här på Grogg, att Svenska Cupen är något speciellt. Läs gärna Bruces text Svenska Cupen är indie och Siwerts text Svenska Cupen.
Cupen som svenska folket, enligt media, glömde har en aura av nostalgi över sig; lag i de lägre divisionerna blandas med allsvenska topplag och allt andas skrubbsår, skitiga strumpor, grusade drömmar och genuinitet. Och ingen som minns den legendariska cupfinalen på Råsunda 2004 kan säga att den inte väcker känslor. Och den leder faktiskt ut i Europa!
Kvällstidningar och bloggar har i veckan slagits om vem som kan ösa mest skit över denna cupernas cup och alla har påstått att de uttrycker något som alla andra också känner. De har fel. Vi älskar Svenska Cupen och ingen kan ta ifrån oss glädjen över detta nybärgade Guld. Varför skulle vi annars börja sången med "Vi har vunnit Svenska Cupen, vi har 18 SM-Guld"?

1 kommentar:

Siwert Band sa...

Visst är det så!

Det borde vara en självklarhet att ha fasta speldagar för cupen och att laget från en lägre division alltid skall ha hemmamatch.