2007-04-12

Hyllning till rökarna

Rökare är våra nya spetälska. De skuffas undan, folk fnyser och de blir allt färre. Det borde vara tvärtom. Rökare är solidariska (de betalar en herrans massa skatt), modiga (rökning är farligt) och de är stora knsumenter (det är dyrt). Vi icke-rökare är således snåla, fega och osolidariska i jämförelse med rökarna.

Rökares skatter betalar dagis, JAS-plan (så att Aftonbladet får så fina websidor), bostadsbidrag, skolor mm. Vi skulle inte klara oss utan rökarna som lägger en så stor del av sin disponibla inkomst på att betala skatt för sin tobak.

"Men de kostar sjukvården så mycket pengar" tänker ni nu. Det vägs mer än väl upp av att de dör vid 69 års ålder (i snitt). En perfekt, solidarisk ålder att dö i. De jobbar till 65 och belastar endast pensionssystemet i fyra år, vilket är den sista solidariska handlingen de begår till förmån för oss långlivade pensionsutsugande icke-rökare.

Som grädde på moset är de ofta ovanligt sociala efter år av träning i kontors- och sjukentréer där frågan "-Har du en cigg", har brutit tonvis med isar genom åren och startat de mest fantastiska konversationer.

Rökare - sträck på er!

5 kommentarer:

Bruce Banner sa...

Vilken fin text. Det skall jag genast fira med att fyra av en bengalisk cigg.

Bruce Banner sa...

For the record, så är dock "har du eld" vanligare som isbrytare. Därifrån kan man inleda en smårolig konversation om vart alla tändare tar vägen med vilken rökare som helst.

Anonym sa...

Er blogg verkar göra intryck. Jag läste att Edward Norton fått rollen som Bruce Banner. Nu väntar hela världen på vem som skall få spela Siwert Band.

Bruce Banner sa...

King Edvard är mig värdig om än lite väl ödmjuk oegenkär.

Siwerts roll, skulle kunna spelas väl av Kevin Spacey.

Först Herman Dill och nu Ed Norton. Egot spricker typ i morgon.

...grönvita sidan upp! sa...

Bril-fucking-jant.