2007-04-21

Vårpropositionen

Sköna maj nalkas och Sveriges lite smålata helfeta, population har lite ångestfyllt börjat tänka på strandsäsongen 2007. Tanken är att man skall motionera bort lite trivselkilon, så att dom inte skall se fördjävliga ut på stranden till sommaren. Helt onödigt enligt min mening. I den mån jag spanar på stranden, kollar jag ändå inte in den här kategorin människor, de ägnas högst ett ögonkast om ens det. Det kan låta manchauvinistiskt men kom igen tjejer. Om Håkan Mild och Tomas Brolin sitter och solar med 10 meters mellanrum. Vem spanar ni in? Inte fan är det Brollan i alla fall. Så motivet att inte se fördjävlig ut på stranden är med andra ord helt onödig.

Idag var jag ute på långpromenad runt Finnsjön i Mölnlycke med tre av mina irländska kommunister. Jag mötte tre relativt nya kategorier motionärer. Dessa kommer oavsett se fördjävliga ut på stranden, men borde inte någon tala om för dom att dom kunnat undvika att se lika jävliga ut nu? Veckans lista:

3. Gubbar på racingcyklar.
Verkar ha blivit nya statusprylen bland manliga mellandirektörer med SUV och klippkort på Herr Karl. Betänk Lasse kroner i cykelbyxor, aerodynamisk cykelhjälm, en rosa ledartröja, cykelhanskar. Ja hela kittet av det man brukar se på touren om man nu orkar ta sig igenom en etapp på Europsport. Dessa feta as ses numera rullandes omkring i minst sagt maklig takt på svenska landsvägar på cyklar värda 40 000 sketna och uppåt. De utstrålar en mening de vill tala om för sin omvärld: Jag vill bli tagen på allvar.

2. Stavgång.
Man vet att en äkta make är kuvad om han tvingas följa med sin käring på stavgångspromenader. Käringar i alla åldrar är annars huvudmålgruppen för denna relativt nya motionsform. Personligen hade jag hellre ställt upp i en audition för idol iförd ett grenlöst raffsett och en extra tjock yllekondom uppstoppad i röva, wailandes fram Dolly Partons 9 to 5 med falsk basröst, än att gå stavgång ensam i skogen. Det förra kan jag åtminstone försvara för mig själv som en kul grej. Stavgång finns det inget försvar för. Den signalerar bara ett budskap: Jag vill inte bli tagen på allvar.

1. Powerwalking.
Här finner vi de värsta freaksen av dom alla. Målgruppen är förutom deffande bodybuilderbroilers (som ju ser löjliga ut vad dom än gör) oftast de så kallade solarieslamporna. Jag vet, det är ett starkt uttryck men det var inte jag som kom på det (det var Siwert). Välformade 27-åriga, blonderade tuttbrudar vandrar omkring på våra cykelvägar med långa bestämda steg. Som Anders Frisk när han skall mäta upp avståndet för frisparksmuren. Detta gör de i en outfit för 3000 spänn i form av designade märkesjackor, svarta byxor av tyg-in-i-stjärten-modell, långt neddragen märkeskeps samt givetvis en I-pod i öronen. Förslagsvis med Madonna eller Cindy Lauper på högsta volym. Denna den allra värsta sortens motionsform signalerar alla tänkbara budskap. Jag vill bli tagen, jag vill bli tagen på allvar, jag vill inte bli tagen på allvar samt det allra mest tydliga. Åh herrejävlar vad jag är bajsenödig.

9 kommentarer:

becka sa...

Haha gick under en period aV svår förvirring på gym, där fanns gott om tjejer tillhörande den sistnämnda kategorin. För övrigt borde det väl finnas någon sedlighetslag att åberopa för att få stopp på det förkastliga stavgångandet. Det är inte bara gångarna själva som plågas, utan även jag själv då jag blir tokgenerad när jag ser dem komma älgandes med skidstavar på barmark.

Bruce Banner sa...

Fast jag tycker powerwalkbrudarna är värre. Dom har ju potential att se ut som fullt normala och välartade medborgare.

I stället går dom omkring frivilligt i en stil som vittnar om att dom kommer skita ner sig när som helst.

Det finns en snubbe från Stretered (den sk "älgen") tror jag som har två egenheter. Han pratar och sjunger skithögt på bussar och spårvagnar, samt går jävligt snabbt. Jag ser inte skillnaden faktiskt.

becka sa...

HAHAHAHA

Anonym sa...

Du kommer inte tro mig Bruce men jag köpte ett par stavar för ett par veckor sedan. Hara bara användt de ett par gånger är väl mitt enda vettiga försvar samt at jag har Dylan i lurarna istället för Cyndi. Snacket om att det är bra för ryggen avslappnad träning osv gör väl bara att du tycker man är etter värre.

Kent Brockman sa...

Snubben från Stretered är även samma gubbe som för ett gäng år sedan ofta stod och sjöng Piaff-liknande saker i Nordstan? Han är nog världens snabbaste i gång.

Undrar själv varifrån powerwalkingtjejernas klädstil kommer ifrån. ALLA har keps nedtryckt över ögonen och en hårtofs av varierande längd utstickandes ur hålet bak i kepsen.

becka sa...

Om det är han Som Kent B. nämner så har jag sett honom ett stort antal gånger de senaste femton åren, jävlar vilken speed han har, far fram som ett jehu.

Anonym sa...

Brokken:
Jag kan riktigt se det framför dig. Du pulsandes omkring i ökning i Darfurprovinsen med stavar och tjogtals med milismän som gnuggar ögonen och tror dom drömmer.

Har garvat som fan åt den inre bilden sedan igår eftermiddag.

Anonym sa...

Öknen, öknen, öknen!

Pentito sa...

Hahahaha, underbar text.